You are here
18155957_1874683139223870_1789272903059283309_o Non-stop Sümeg 

1 milliárd 515 millió Forintot nyert pályázatokon Sümeg városa.

Sümeg városa kiváló pályázatainak köszönhetően hatalmas összeget nyert el pályázatokon.

Vegyük csak sorjába a sikeres pályázatokat és azok összegeit:

1.) „Az ipari parkok, iparterületek fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázaton
600 millió 34 674 Ft összegű támogatást nyert

2.) „Az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra benyújtott pályázaton 131 millió 945 800 Ft összegű támogatást nyert.

3.) „A települési környezetvédelmi infrastruktúra- fejlesztések” című felhívásra benyújtott pályázaton 78 millió 23 720 Ft összegű támogatást nyert.

4.) A „Szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése, fejlesztése” című pályázaton
19 millió 984 597 Ft összegű támogatást nyert.

5.) Zöld város kialakítására 435  millió Ft összegű támogatást nyert.

6.) Helyi gazdaságfejlesztésre 100 millió Ft támogatást nyert.

7.) „A foglalkoztatás és életminőség javítása , családbarát, munkába állást segítő intézmények közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázaton 150 millió 128 772 Ft összegű támogatást nyert.

Érdemes megemlíteni, hogy a “foglalkoztatás és életminőség javítása , családbarát, munkába állást segítő intézmények közszolgáltatások fejlesztésével” című pályázaton nyert összegből, a Kompanik Zsófia Óvoda és Bölcsőde fejlesztése valósul meg, melynek átfogó célja a kisgyermekellátást nyújtó szolgáltatások minőségi fejlesztése, a családok megsegítése, az óvodai és bölcsődei ellátáshoz való hozzáférés minőségi feltételeinek javítása.

A helyi gazdaságfejlesztés célja egy középkori kézműves vásár/piac , vásári forgatag elhelyezése a Tarisznyavár környezetében, a belvárosban található jelenlegi termelői piac megújítása, kapcsolódó marketingtevékenység megvalósítása, akadálymentesítés, nyilvánosság biztosítása és megújuló energiaforrás kiépítése.

A Zöld város kialakítása projektben a belvárosi szakasz folytatásával úgynevezett zöld folyosó jön létre, mely esztétikus környezetben vezeti le az igénybe vevőket a park területére. Az utcán járdaburkolat cserére, csapadékvíz elvezetésre, zöld terültetek felújítására és parkolók kialakítására kerül sor. A tervezett parkban elhelyezésre kerül egy tó, melyet körbesétálva egy érdekes kőtár, mint kiállítás kerül kialakításra. A parkban helyet kap egy felnőtt fitnesz eszközökkel felszerelt játszótér, valamint nyilvános WC és büfé. Napelemes köztéri világítás, köztéri bútorok kerülnek elhelyezésre és növényzet kerül telepítésre. Az ingatlanokhoz az OTÉK szerinti kötelező parkoló is kialakításra kerül.

Fotó: Mészáros Norbert

 

Related posts

Leave a Comment