You are here
7 Sport 

Átigazolások: Január 22/23

Lássuk a pénteki, és a szombati klubváltásokat, előre annyit tudok elárulni, hogy transzferálási szempontból nem éppen ez volt a mostani időszak fénypontja. A Tranfermarkt.com továbbra is remek forrást nyújtott a cikk megírásához.

ATIBAIA - SP - 23/02/2014 - APRESENTACAO DO JOGADOR GEUVANIO NO TIANJIN QUANJAN (CHN) - Geuvanio (ex-Santos) e apresentado no Tianjin Quanjan da China no Hotel e Resort Bourbon Atibaia. Foto: Daniel Vorley/AGIF

Ha ez a cikk csak az európai átigazolásokkal foglalkozna, akkor kimaradt volna az elmúlt két nap legdrágább transzfere a listáról: Geuvânio gyakorlatilag ismereten lehet Európában, ám a Santos szélsőjére felfigyeltek az amúgy is tízmilliókkal dobálózó Kínában. A 23 éves játékos a Tianjin Quanjian nevű klubbal kötött szerződést, 3 idényre. A klubváltás, mintegy 11 millió Euró értékben zajlott le.

Igor Lichnovsky alapembernek számított a Portó B csapatában, ám a vezetők számára nyilvánvaló volt, hogy a harmadik liga túl kevés fejlődési lehetőséggel kecsegtet a chilei középhátvéd számára. A játékos most a Gijon csapatában léphet szintet korábbi karrierjéhez képest, féléves kölcsönszerződése értelmében.

A Chievo megint kölcsönadta korábbi utánpótlás válogatott középpályását. Nicola Bellomo a Bari és az Ascoli után most a Vicenzában tölthet el fél évet.

Martin Tonso, a 28 éves argentin szélső az elmúlt 5 évben meghatározó szerepet játszott a Newll’s Old Boysban, ám az utóbbi időben jobbára csak csereként számítottak rá. Tekintve, hogy több mint 130 meccsen bizonyított klubjában, csak kölcsönadták a chilei Colo-Colónak.

2A balhátvéd, Fabian Monzon tagja volt a 2008-as olimpiai aranyérmes argentin csapatnak, majd Maradonna idején a nagyok között is többször lehetőséget kapott. Most 28 évesen azonban úgy tűnik, hogy karrierje megrekedt, és a Catania is végleg lemondott róla. Talán a chilei Universitadban viszi valamire.

A Fiorentina is Dél Amerikából hozott magával egy tehetséges fiatalembert: A középpálya közepén bevethető uruguayi Andrés Schetino 3,5 millió Euróért érkezett a Club Atletico Fenixtől. Más kérdés, hogy a violák közönsége még fél évet várhat az új jövevény bemutatására, tekintve, hogy máris kölcsönadták a Livornónak.

A lengyel hátvéd, Kamil Wilczek finoman szólva sem tudta bejátszani magát a Carpi kezdőcsapatába, a kiesés elől menekülő kiscsapat el is adta őt a Bröndbynek.

3A korábbi nagy Barca ígéret, Cristian Tello személyéhez nem igazán ragaszkodtak az FC Porto vezetőségénél, így a BL címvédő jobb híján, most a Fiorentinának adta kölcsön a szélsőt.

A korábbi Fiorentina és internazionale hátvéd, Zdravko Kuzmanović újfent a Serie A-ban bizonyíthat, miután az FC Bázel kissé meglepő módon kölcsönadta őt az Udinesenek, a szezon végéig. (Opciós jog is szerepel a szerződésben.)

Francisco Rodríguez, a Wolfsburg hátvédje Másfél évig nélkülözni fogja testvére Ricardo mindennapi társaságát, tekintve, hogy a farkasok kölcsönadták őt a Bielefelednek.

4A 2012-ben skót gólkirályi címet szerző angol támadó, Gary Hooper kölcsönszerződését fél év után feloldotta a Sheffield Wednesday, és 3,5 éves szerződést kötött a rutinos támadóval. A Norwich Citynek fizetett összegről egyelőre nincs információ.

Az Ipswich Town felbontotta, az Ázsia kupa győztes ausztrál középpályás, Tommy Oar fél éve érvényben lévő szerződését. A játékos kereshet magának új csapatot.

Az ír válogatott hátvéd, Kevin Foley viszont félévkeresgélés után újra játékra jelentkezhet: Éppen az Ipswich szerződtette őt le a szezon befejeztéig.

A Cristal Palace csapatában 2013 körül úgy tűnt, hogy Jonathan Williams ígéretes karriert futhat be, ám a walesi válogatottban is számításba vett hátvéd azóta mindig kölcsön lett adva. most sincs ez másként, a következő fél évet a Milton Keyns gárdájában játszhatja végig.

5Az olasz válogatottban is egyre többször szereplő hátvéd, Alessio Cerci ügyében meglehetősen furcsa húzást lépett meg az Atleico Madrid. A játékos kölcsönszerződése értelmében az Ac Milanban játszott (nem is keveset), ám, a matracosok visszarendelték, és újfent kölcsönadták, de most a Genoának.

A Notthingam Forrest is kölcsönadta egyik szélsőjét, a rutinos skót, Chris Burke május végéig a Rotherham United szolgálatába szegődik.

Az argentin utánpótlás válogatott játékosa, Juan Cavallaro megint létszámfölöttivé vált San Lorenzóban, és másfél évre mehet kölcsönbe az Estudiantesbe.

A török válogatott egyik csatára országán belül váltott klubot: Muhammet Demir a Gazientesportól a Trabzonsporhoz távozik. A 3,5 évre igazoló játlos, 3 millió Euróért kelt el. Előbbi klub már meg is találta utódát, Habib Habibou a Rennestől érkezik egyelőre csak kölcsönbe.

A korábbi háromszoros argentin válogatott hátvéd, Ignacio Canuto is klub nélkül tengette napjait. A játékos most, a CA Tucumánban bizonyíthat, 1 éve mindenképen van rá.

6Az Afrika Nemzetek kupáján döntőt játszó ghánai hátvéd, Daniel Amartey is új megmérettetések elé kerül, hiszen 21 évesen a Kobenhavntól a Leicester Cityhez került. Az, hogy a játékos 4,5 évre írt alá, 7 millió Eurójába került a PL ,meglepetéscsapatának.

 

A Benfica újfent kölcsönadta szerb válogatott hátvédjét, Filip Djuricicot, ezúttal az Anderlecht lett a játékos új állomáshelye.

A Newcastle visszarendelte kölcsönszerződéséből, a Milwalltól, középpályását, Shane Fergussont.

A Cruzerio felbontotta középpályása, Ananias szerződését.

Az örmény válogatott középpályás, Aras Özbiliz 3 év után távozott a Szpartak Moszkvától, az őt 1,5 millió Euróért megvásároló Besiktashoz. Gépe azonban Vallecanoban landolt, mivel a törökök fél évre kölcsönadták őt a Rayonak. A Szpartak egyébként elbocsájtotta, a több mint 50-szeres orosz válogatott támadóját, Roman Shirokovot.

A VFB Stuttgart megállt ecuadori középpályásától, Carlos Gruezotól, aki az FC Dallasban

7Egy éves kihagyása után, Giuseppe Rossi gyakorlatilag gólképtelenül futballozta végig az elmúlt félévet a Fiorentinában. A violák azért még reménykednek a korábbi MU támadó formájának javulásában, ezt jelzi az is, hogy csak kölcsönbe adták oda a Levanténak fél évadra.

Andreas Lindegaard két éve, még a MU kapuját védte elvétve, ám Van Gaal érkezésével gyakorlatilag távoznia kellett. A West Bromwichban alig kapott lehetőséget, a birminghamiek most kölcsönadták a dán hálóőrt a Prestonnak.

Az átigazolások mennyiségének függvényében, vasárnap, vagy hétfőn érkezik az újabb beszámoló a játékosok mozgásról.

Related posts

Leave a Comment