You are here
14716267_1487893027894082_5260379430235628064_n Non-stop Sümeg 

2018-ban szakképzés indulhat Sümegen.

Pápai Szakképzési Centrum, Sümeg Város Önkormányzata és a település vállalkozásai között egy meglehetősen jó kapcsolat alakult ki, többek között ennek is köszönhető, hogy a tervek szerint 2018-ban szakképzés indulhat el Sümegen. 

Sági István a Pápai Szakképzési Centrum főigazgatója a sümegi televíziónak számolt be az ezzel kapcsolatos témákról.

Beszámolt arról, hogy 2015 nyarán hozta létre a kormány a szakképzési centrumokat és 44 van belőle az országban.
Az állam által fenntartott iskolákat a centrumok üzemeltetik, mely jelenleg hozzávetőlegesen 2300 diák és 350-400 tanárnak az otthona.

A tanműhelyek és duális képzés jelentik szerves részét a szakképzés gyakorlati oktatásának, valamint az elmúlt években komoly tanműhelyek építésére került sor. A tanműhelyek az alapszintű szaktudás elsajátításában segítenek a tanulóknak a duális képzés keretein belül pedig szakmailag minősített vállalatoknál folytatható gyakorlati képzések vannak, megnövelt óraszámuknál fogva növelik a hallgatók szakmai kompetenciáját, vállalati üzemeltetési ismereteit és vállalati kultúráját.

Sümegen a vállalkozók nyitottak voltak a képzésre, valamint a településen,  jól működő és kiváló munkát végző vállalkozások vannak. A Kossuth utca 2-es szám alatti épületben szeretnék megvalósítani a szakképző iskolát. Az épületet át kell alakítani azonban kiváló állapotban van így költséghatékony lehetne a kivitelezés. Az épület befogadó képessége körülbelül 150 – 200 fős tanulólétszámot eredményezhetne.

A szakképző iskola megvalósulásával teljes lehetne az oktatási spaletta, az általanos iskolával, gimnáziummal és a főiskolával bezárólag. Pályázati forrásokkal és kormányzati támogatással szeretnék megvalósítani a képzést ezért is célozták meg a 2018-as tanévkezdést

Az önkormányzat és a képzési központ között már megállapodás született. Az önkormányzat tulajdonában marad az épület a fenntartását pedig a centrum látná majd el.

Fotó: Barnabas Gyulai’s photoblog

Related posts

One thought on “2018-ban szakképzés indulhat Sümegen.

  1. ChaosBalu

    Remek hír, hogy teljes lehet az oktatási spaletta 🙂

Leave a Comment