You are here
francia bulldog Life Természet 

5 francia bulldogos videó, amit látnod kell!

pedigree-french-bulldog-puppies-in-a-row-on-white-andrew-bret-wallis
francia bulldog

A francia buldog egy igen közismert kutyafajta. A dogoktól származik, melynek degenerálása már szaporodási rendellenességek sorozatában jelentkezik. Környezeti hatásokkal szemben igen érzékeny, de ragaszkodó természetű, jól őrző hajlamú. Kizárólag kedvtelésből tartják.

Története

A 19. század vége előtt nem sokkal csipkeverők települtek át Angliából Normandiába, és magukkal vitték törpe buldogjaikat is. Míg a fajta a szigeten hanyatlásnak indult, a család francia ága felvirágzott, és Párizs környékén sok rajongója volt. Ott terrierekkel és griffonokkal keresztezték őket, és olyan molosszus típust alkottak meg, amely temperamentumában és küllemében világosan elkülönült a buldogoktól. A hivatalos elismerésig azonban még hosszú volt az út, mert a denevérfülű, alacsony testű, előreugró állkapcsú kutyák tenyésztésével Párizs egyszerű emberei foglalkoztak: kézművesek, utcai árusok és szolgálók. A „bouledogue francais” csak akkor vált szalonképessé, amikor VII. Edward angol király is vett egy ilyen kutyát.

Összeállítottunk egy 10-es listát, amelyben garantáltak van jó pár emlékezetes pillanat, amelynek a főszereplője a francia bulldog.

Jöjjenek a kedvenc francia bulldog videóink

1.

 

2.

3.

4.

 

5.

 

Forrás:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Francia_buldog

 

További vicces francia bulldogos videót találsz itt:

http://theoverandover.blogspot.hu/search?q=francia

Related posts

Leave a Comment