You are here
kapolcs-muveszetek-volgye-810x535 Non-stop Tapolca 

89 millió Forintot nyert pályázaton Kapolcs Község Önkormányzata.

Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés a célja az öt településnek: Hegyesd, Kapolcs, Monostorapáti, Taliándörögd és Vigántpetend konzorciumának.

A TOP-1.2.1-15 Tematikus Turisztikai Útvonal című pályázatban nyílt lehetőség a kulturális és természeti értékeire, a Művészetek Völgye helyi és virtuális közösségeire építő, a fenntartható fejlődést hangsúlyozó és a hagyományait innovatív eszközökkel megújító turisztikai attrakcióhoz forráshoz jutni, melyre színvonalas szakmai pályázatot nyújtottak be a települések. A támogatási összeg 89 millió 050 176 Forint.

Nézzük, milyen tervei vannak a településeknek:

1.) Malmok völgye – Tematikus túrautak a Művészetek Völgye falvaiban.

A Tematikus utak a Művészetek völgye falvaiban című pályázat megvalósítására létrejött konzorcium által létrehozandó attrakcióinak, kulturális szabadidős szolgáltatásainak bővítése érdekében terveznek együttműködni. Cél a látogatószám növelése, illetve a turisztikai szezonon kívüli is igénybe vehető szolgáltatások számának növelése.

2.) A projekt által nyújtott szolgáltatások kínálata illeszkedik a Művészetek Völgye falvainak hosszú távú marketing és fejlesztési stratégiájába egyaránt. A jelenlegi kínálati palettától eltérő, újszerű szolgáltatásokat hoz létre, amelyek mind a helyi lakosságnak, mind a térségbe látogató vendégeknek tartalmas kulturális, szabadidős és aktív turisztikai szolgáltatásokat képes kínálni.

3.) Különösen jelentős a Művészetek Völgye Fesztivált meghaladó működés turisztikai hasznosítása, ezzel a térség látogatottságának javítása térben és időben egyaránt.

Fotó: balatoninapok.hu

 

Related posts

Leave a Comment