You are here
11145041_10154122219393265_5443306794954185509_n Ajánló Budapest 

9. STREET FOOD SHOW AZ AUTÓMENTES NAPON

Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show -t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Nap keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus és az erőteljes sörfelhozatal mellett borok, koktélok, pálinkák, pezsgők, kifejezetten az ételekhez készült alkoholok.

HELYSZÍN: ANDRÁSSY ÚT (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)

NYITVA TARTÁS:
2015. szeptember 19. szombat 10.00-24.00
2015. szeptember 20. vasárnap 10.00-22.00

BELÉPŐ TERMÉSZETESEN NINCS.

AZ ÁRUSOKNÁL KÉSZPÉNZZEL LEHET FIZETNI.

Az őszi fesztivállal továbbra is az a célunk, hogy aktuális körképet adjunk, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kértük, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt.

Nagy örömünkre elfogadta az invitálást a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várjuk, ahogy a Callos al Vizcaínát, azaz a baszk pacalt. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt miközben például tömhetjük a pacalos baguettet. A Hold utcai Belvárosi Piacon található A séf utcája is kimozdul, ahogy Szabó Győző is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál.

A teljes Karaván kigurul, tart velük többek között a Tésztafeszítő, a Mexkitchen, a Twist&Chips és hát hús…na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat&Sauce-nak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos bagettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda.

Ahogy az elmúlt években, úgy most szeptemberben is erőteljes lesz a sörkínálat: 30 stand kínál már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok is boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.

Étel: A Sonkás, Befaló Bill, Bontxo, BudDog, Csöppentő, Ez Sajt., Froyo Like, Gofri, Gumicukker, Hold utcai piac (A Séf utcája, Bükki Sajt, Kolbice, Panificio il Basilico, Pasta & Sugo, Steamboo, Zsendice), HotDog, Lakatos Műhely, Larus Étterem, Lángos Máshogy, Lyan Csokoládéműhely, Mangalica és Társa, Meat & Sauce, Mexkitchen, Mirelite Gombóczda, Morzsa Bisztró, Nyakleves, Paneer, Piknik Utczabár, Pista bá’, PolaPola, Shrimpy Food, Spíler, Tésztafeszítő Kisiparos, Twist & Chips, Urban Canteen Berlin, Urban Canteen New York, Vespresso, Vörös Homár, Zing

Ital (bor+pálinka+pezsgő+kávé): ABorbolt, Borellátó, Bárhol Frizzante, Pálinkház, pop Fröccs, Törley, Vespresso

Sör: Angol Sörök Háza, Belga sör, Bigfoot, Cech In, Domján Sörfőzde, Fóti Sörfőzde, Hrabal, Hütte-Rekettye, Ifa Sörbár, Köleses, MONYO, Stari

 

A rendezvény facebook-os oldala:

https://www.facebook.com/events/1643955479221582/

Related posts

Leave a Comment