You are here
A Beatles tagjai balról-jobbra: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr (Fotó: digitaltrends.com) Gazdaság Hírek 

A Beatles még mindig hasznot hoz Liverpool-nak

A Beatles tagjai balról-jobbra: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr (Fotó: digitaltrends.com)
A Beatles tagjai balról-jobbra: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr (Fotó: digitaltrends.com)

A Beatles 1960-ban indult az angliai Liverpool városából és a mai napig kb. 81 millió angol font hasznot hoz a városnak, ráadásul a 2335 állást ajánló “Beatles-ipar” éves szinten 15%-al növekszik egy friss kutatás szerint.

A John Moores Egyetem és a Liverpooli Egyetem közös tudományos kutatása az egyetlen, amely a híres angol zenekar gazdasági hatásait vizsgálja az 1960-as évek óta. A kutatás a Beatles-örökséggel is foglalkozik.

„A zenekar öröksége évente 81 millió fontos bevételt garantál, emellett a Beatles-ipar évente 15 százalékkal növekszik és a jövőben várhatóan tovább nő” – mondta a John Moores Egyetem szóvivője. Liverpoolt évente kb. 30 millió “egynapos” turista keresi fel, ezek közül 2 millióan ott is éjszakáznak.

A “Beatles-ipar” erős növekedését az is garantálja, hogy az együttes a zenéiknek köszönhetően új rajongókat szerez magának a fiatalok között, valamint olyan országokban is teret hódítanak, mint Kína és Brazília.

A tanulmány szerint fontos a Beatles-örökség hitelességének, a szolgáltatások, attrakciók, termékek minőségének garantálása a mostani és a jövőbeli rajongók számára.

„A kutatás egyértelműen jelzi, hogy a Beatles Liverpool egyik fő kulturális és gazdasági forrása. A zenekar még hosszú ideig vonzza a látogatókat a városba” – mondta a Liverpooli Egyetem munkatársa.

„Közvetítenünk kell azt az üzenetet, hogy Liverpool nem csak a Beatles szülővárosa. Amit liverpooliként megtanultak, azt vitték magukkal a nagyvilágba. A Beatles máig friss zenéje emlékeztet arra, kik vagyunk és mivé válhatunk” – mondták a szakemberek.

N.M

Related posts

Leave a Comment