You are here
kupa Sport 

A Darmstadt áll a Bayern München útjában

kupa
A Bundesliga egyik újonca ellen teheti meg a következő lépést a rekorder, hogy visszaszerezze tavaly elveszített trónját.

Sérüléseket tekintve nem sok minden változott a Bayern háza táján az elmúlt napokban, a legutóbbi meccskeretből kimaradók közül egyedül Robben visszatérésére van (elenyésző mennyiségű) esély. Thiago Alcantara viszont már legutóbb is csereként szerepelt, és tekintve, hogy kreativitása feldobja a játékot számomra nem kérdéses, hogy ma már a kezdőben fog szerepet kapni. Csatár, illetve szélsőposzton nincs nagy merítési lehetőség, középpályán viszont lehetséges, hogy megint Kimmichet látjuk Xabi Alonso vagy Vidal helyetteseként. (Sebastian Rode is esélyes lehet a csapatba kerülésre.)
A másik kérdéses poszt a kapuban van, hiszen Sven Ulreichet pontosan ilyen mérkőzésekre szerződtette a klub, és a cserekapus Zágrábban bebizonyította, hogy képes élni a lehetőséggel.
Az esélyeket tekintve a Bayernnek gólokkal kellene hoznia a mai mérkőzést, akár felforgatott kezdővel, akár a lehető legerősebb 11 játékossal állnak ki Pep Guardiola tanítványai.
A Bayern az idei évben két 3:1-es győzelmet aratott, ám még a Nöttingen elleni papírforma győzelem után  fanyaloghattunk, a Wolfsburg ellen már egy elsöprő diadalt jelentett ez az eredmény.

A Darmstadt olyan felfutást produkált, amely a Hoffenheim előrehaladását leszámítva példátlan Németországban. (A klub 2013-ban még a harmadosztályban küzdött a kiesés ellen!) Bár az SV 98 az utóbbi meccseken sok pontot veszített a ligában, azért nagyon is szépen helytáll a legnagyobbak között is. (Frankfurtban konkrétan győzelmet arattak.)
A kiscsapatban megtalálhatóak a feljutás hősei, ( A korábbi harmadosztályú gólkirály, ám a bajnokságban gólképtelen Stroh- Engel, Sailer), a feljutás után igazolt rutinos játékosok (az ex-Bayernes Sandro Wagner), Rosenthal, vagy éppen a Herthából érkező Niemeyer.)
A légiósok terén leginkább a magyar származású osztrák hátvédet Garics Györgyöt érdemes kiemelni. A Darmstadt idáig egy alacsonyabb osztályú együttes elleni 5:0-át, valamint egy Hannover elleni 2:1-et tud felmutatni.

A csapatok történelme meglehetősen rövid, a Bayern feljutásának idényében a müncheniek 10-ra és 7:2-re is kitömték ellenfelüket. Ezek után még két Bundesliga idényben mérkőztek a felek, és egy döntetlent leszámítva három Bayern siker született. Az őszi Bundesliga szezonban Darmstadtban a rekordbajnok 3:0-s leckét adott az egyébként lelkesen játszó ellenfelének.

A meccset egyébként a Sport1 tűzi műsorára 20 óra 30 perctől.

Related posts

Leave a Comment