You are here
Sundar Pichai (Fotó: The Guardian) Gazdaság Hírek Tech 

A Google-vezér keres a legtöbbet az USA-ban

Sundar Pichai (Fotó: The Guardian)
Sundar Pichai (Fotó: The Guardian)

Az amerikai Google vezérigazgatója, az indiai származású Sundar Pichai keres a legtöbbet az Egyesült Államokban.

Ez azután lett hivatalos, miután a tavalyi év végén a Google a rendkívül sikeres 2015-ös évük miatt Pichai-t 199 millió dolláros részvényekkel jutalmazták, elsősorban azért, mert többek között neki köszönhető a cég szárnyalása. Az összeget 2019-ig negyedévente kisebb összegekben kapja majd meg, amennyiben a Google-nél marad, és ha mindent a nevére írnak, akkor már 650 millió dolláros tulajdonrésze lesz a Google-ben.

Sundar Pichai 6 hónappal azután kapta meg ezt a cégen belül is rekordbónusznak számító összeget, amikor átvette a stafétabotot Larry Page-től, aki ma már az Alphabet-et vezeti.

Nem csak Pichai kapott nagyobb összeget a Google-től, Diane Greene, aki a cég felhőalapú szolgáltatásait irányítja, 42 millió dollárt tehetett zsebre, míg az Alphabet pénzügyi igazgatóját, Ruth Porat-ot 38 millió dollárral jutalmazták részvények formájában.

A Google csak kétévente oszt ki ilyen részvényeket, arra sarkallva az ott dolgozókat, hogy hosszú távra tervezzenek náluk.  Eric Schmidt amerikai milliárdos, aki 2001 és 2011 között volt a Google vezérigazgatója kb. 3 milliárd dolláros részvényekkel távozott akkor az óriáscégtől.

N.M

Related posts

Leave a Comment