You are here
george-orwell-down-out Ajánló Könyv 

A lista folytatódik újabb 5 férfias könyv

Újabb 5 férfias könyv: a lista folytatódik

Újabb öt könyv került a listára, amit elsősorban férfiaknak ajánlanánk, tolmácsolva az fhm.com szavait olyan olvasóinknak, akiknek esetleg nehézségeket okozna az angol. Fogadjátok hát a lista újabb öt darabját!

Martin Amis: Pénz

greatest-books-basketball_könyv

A Pénz című könyv a filmrendező, John Self életét formáló, kissé zavarba ejtő pillanatokat mutatja be. Ha még nem ismernéd Self történetét, akkor itt az ideje kezedbe venni Martin Amis könyvét.

George Orwell: Csavargóként Párizsban, Londonban

george-orwell-down-out_könyv

Orwell félig-meddig önéletrajzi regényében egy nincstelen írót ismerünk meg, aki a 30-as évek Londonjában és Párizsában próbál boldogulni. Orwell kezdetben lemond a borról és a cigarettáról, aztán idővel az élelemből is komoly hiányt szenved.

Raymond Chandler: Hosszú álom

the-big-sleep_könyv

Rövid, magukkal ragadó dialógusok. Egy detektív, aki rövid mondatokban beszél, a könyv mégis tele van metaforákkal. A Hosszú álom egy meghatározó detektívregény egyenlő arányban elosztott alkoholizmussal, zsarolással és gyilkossággal.

James Ellroy: Amerikai tabló

FHM_308_Aug_Books_LJC195805

Marilyn Monroe, JFK, FBI, Kuba, Castro, halál. És ismét halál jellemzi ezt a véres sorozatot, amely az 50-es, 60-as évekbeli Amerikába kalauzol bennünket.

Patrick Süskind: A parfüm-Egy gyilkos története

FHM_308_Aug_Books_LJC195818

A 18. századi Franciországot és Párizst belengi a parfümillat (van-e eben bármi új?). Ebben a parfümfelhőben született Grenouille, egy gyermek, akinek remek érzéke van a szagláshoz, és idővel gyilkos kereszteshadjáratra indul, hogy megtalálja a tökéletes illatot. Garantáltan másképp fogsz gondolkodni a szagokról, mihelyt a könyv végére jutottál.

Forrás (kép és eredeti szöveg):

http://www.fhm.com/entertainment/31-great-books-every-man-should-read-before-he-dies

Related posts

Leave a Comment