You are here
Fotó: columbusday.com YouTube 

A magyar YouTube Coming outjai

Fotó: columbusday.com
Fotó: columbusday.com

A világ legjobb YouTube-os arcai közül vannak olyanok, akik Coming Out videókat készítettek, melyben bevallották, hogy melyik nemhez vonzódnak. Ilyen volt pl. Ingrid Nilsen, Lucas Cruikshank vagy éppen a Rhodes testvérek. de mi a helyzet a magyar YouTube legjobbjaival?  

Először is mi az a Coming Out? Azt jelenti, hogy egy ember bevallja egy másiknak vagy nyilvánosan vallja be, hogy leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű vagy Queer.

Bármilyen fura, de a magyar YouTube-osok közül ketten vannak azok, (legalábbis tudomásom szerint) akik nyilvánosan felvállalták, hogy melyik nemhez vonzódnak és miért. Nézzük kik azok, akik megtették ezt a bátor húzást.

Maris:

Kezdjük a sort egyik személyes kedvencemmel, a 21 éves Marissal.

Maris 2011 óta űzi az ipart, elsőként Sony Vegas Tutorial videók készítésével kezdte karrierjét, ezt követően több videósorozatot is elindított a csatornáján, ilyen pl. a Komoly Beszélgetések, a Csak nektek vagy a Maris konyhája, de vlogvideókat is “gyárt”. Célja az, hogy segítsen azoknak, akik nehezen birkóznak meg az élet nagy kihívásaival, emellett vicces videókkal is megörvendezteti a nagyérdeműt. De térjünk rá arra a videójára, mely elég nagy visszhangot keltett 2014-ben, merthogy abban az évben vallotta be, hogy melyik nemhez vonzódik és miért.

Íme a videó:

SzupiMester:

Egy annyira nem ismert magyar YouTube-os következik, név szerint SzupiMester.

SzupiMester 2008-ban kezdte internetes pályafutását egy házivideóval, az ő palettája igen sokszínű, elsősorban zenei tartalmú videókat készít és olyan dalokat énekelt már el saját stílusban, mint pl. Miley Cyrustól a Wrecking Ball vagy Carameltől a Lélekdonor, de találhatók nála gameplay és véleménykifejtő videók is.

A saját zenés videói alatt található kommentelők szerint tehetségkutatóban lenne a helye ennek az embernek, mert nagyon jó hangja van, de a delikvensünk idén egy videójában elmondta, hogy miért nem indul tehetségkutatókban és ez az egy videó nem csak erről a tehetség témáról szól, hanem arról is, ami a cikknek a témája.

A videó:

Hogy mi ebből a tanúlság? Merjetek bátrak lenni és merjétek kimondani, hogy melyik nemhez is vonzódtok igazából, akár nyilvánosan vagy akár zárt körűen, mert nem szégyen a melegség!

N.M

Related posts

Leave a Comment