You are here
Önkényes mérvadó Budapest 

Ajánló az Önkényes Mérvadó című rádióműsorhoz

Önkényes mérvadó
Hiába dolgozik már 11. éve a médiában Puzsér Róbert neve mindössze a 2012-es Csillag Születik után vált országosan ismerté. A kritikus, műsorvezető, újságíró 4 év után vezethet újra rádióműsort.

Puzsér akinek nevéhez olyan, a (budapesti) értelmiség körében kultikusnak számító műsorok fűződnek, mint a Szélsőközép vagy az Apokalipszis RT idén februártól a Jazzy Rádióban vezeti az Önkényes Mérvadó címre hallgató műsorfolyamot.
A műsor azt kínálja, amit a címe ígér, a szigoráról híres kritikus illetve műsorvezető társa az internetes újságíróként ismert Horváth Oszkár ketten szerkesztik a műsort, a hallgató maximum SMS-ben vagy Facebookon kommentálhatja a halottakat, és ha nem tetszik, neki a műsor elkapcsolhat.
(Puzsér amúgy is híres volt arról, hogy különböző programokat ajánlott a műsorai helyett, ám most már a szlogenbe is belekerült a „Kapcsolj el bátran” kijelentés.)

A műsort leginkább a 2006-ban futó Szélsőközéphez tudnám hasonlítani, ám kár tagadni, hogy az Önkényes mérvadó egyfajta lightosabb kiadása a nagy elődnek. Nem arról van szó, hogy a műsorvezetők kedélyesen beszélgetnek, de az elmúlt 1 hónap során nem mertek úgy belemenni a politika világába, és a pártokat, politikusokat kritizálni, mint annak idején. (Bár ennek az is az oka, hogy ezt Robi általában megteszi a különböző önállóestjein. )
A műsor leginkább közéleti témákat boncolgat, szó esik a műsorvezetők szerinti káros jelenségekről (pl.: gyermekszépségversenyek elterjedése, a reklámok káros hatása, a celebség intézményének elterjedése, stb.). De ajánlanak nekünk különböző sorozatokat, filmeket is a jobb minőségű alkotások közül. Egy műsorban legtöbbször 4 téma kerül szóba, amely nem túl szerencsés, mivel a tiszta műsoridő 45 perc, így egy olyan témáról, amelyről a műsorvezetők órákig képesek lennének beszélni kevés idő, jut, igaz, hogy ekkor érdemi közlések hangoznak el.
A műsor zárásaként általában az előző rendszer valamely (ízlésüknek nem tetsző) műsorát elemzik ki meglehetősen kendőzetlen stílusban, vagy egy mindennapi életből vett apróság hátterének elemzése.
A műsor a budapesti Jazzy rádióban fut, ám az adások hallgathatóak online adás keretében is, letölthetőek Podcast formájában valamint elérhetőek Puzsér Róbert Youtube csatornáján .

Véleményem szerint egy nagyon érdekes, és színvonalas műsor, amely úgy akarja szakoztatni a hallgatót, hogy közben valamilyen tartalommal is bír.

A műsor Facebook oldala: https://www.facebook.com/onkenyes?fref=ts
Puzsér Róbert Youtube csatornája: https://www.youtube.com/user/puzsermedia?spfreload=10
Horváth Oszkár blogja: http://b-oldal.blog.hu/authors/Horv%C3%A1th+Oszk%C3%A1r

Az Önkényes Mérvadó minden hétköznap 15 órákkor kezdődik a Jazzy rádióban.

Related posts

Leave a Comment