You are here
darth-maul-apprentice Film 

Ajánló: DARTH MAUL: Apprentice

A ma ajánlott rövidfilmmel elsősorban a Star Wars fanok számára szeretnénk kedveskedni, valamint egy roppant kreatív projekt előtt szeretnénk egyszersmind fejet hajtani.

Tudom, hogy közhely, de 2016-ra eljutottunk oda, hogy ahhoz, hogy szórakoztató , és egyben minőségi vizuális tartalmat keresünk nem feltétlenül szükséges elmennünk egy moziba, vagy en adja ég bekapcsolnunk a televíziót. Néhány németországi fiatal is így gondolhatta, mikor belevágtak minden idők talán legjobb SW fan filmjének elkészítésébe. „A Darth Maul tanítvány” című rövidfilmet közel 9 hónapba telt leforgatnia ennek a néhány embernek, valamint közel fél évbe telt, hogy a komputer türkökkel megvalósítsák azt ami most látunk. (Plusz még ugye a marketingkampányt is fel kellett építeniük 0 pénzből.) A projekt nagyszerűségét tovább növeli, hogy mindezt egyetlen Euro bevétel nélkül teszik, hiszen non profit vállalkozásról van szó. (Én azért nagyon is reménykedem, hogy ezáltal hozzájutnak valamennyi forráshoz, vagy előrelépnek, szakmailag ugyanis megérdemlik.)

Nyilvánvaló, hogy a vírusmarketinggel készülő rövidfilm készítői olyan emberek, akik többet tudnak a Csillagok háborúja mitológiáról, mint akár a saját életükről is, ám mégis úgy gondolom, hogy kockázatos vállalkozás volt magát Mault a középpontba helyezni. Mert, legyünk őszinték mit tudunk erről a karakterről a Lucas féle Baljós árnyak alapján? Furcsán beszél, valamiért a sötét oldalon van, impozánsan néz ki, keveset beszél, és baromi menő, ahogyan kinyitja a fénykardot. Bár a tárgyalt filmből sem tudjuk meg éppen a második sith élettörténetét, valamit azért hozzáad a történethez azáltal, hogy látjuk a karakter előtörténetének egy részét.

Történet címszó alatt ne túl sok mindent várjuk ettől a 15 perces alkotástól, hiszen körülbelül annyi az egész, hogy uralkodója parancsára Maul legyilkolja az útjába kerülő Jediket. Látványilag viszont azt hiszem, hogy tökéletes szórakozást kapunk, a harcok pillanatról-pillanatra meg vannak koreografálva, az egész olyan mintha egyfajta táncot látnánk, és maguk a párbajok is egyszerűen minden igényt kielégítenek. Az egész egy nagyszerű látványorgia, amely tökéletesen funkcionál fan-filmként, és maximálisan szórakoztató Youtube tartalomként egyaránt.

Ha még valaki nem látta ezt a gyöngyszemet, az szakítson rá időt, de minél hamarabb.

Related posts

Leave a Comment