You are here
IMG_0011 Non-stop Tapolca 

Ajka: Új orvosok és ápolók, felújításra kerülő fertőző osztály, új eszközök a kórházban.

Hétfőn sajtótájékoztatón számolt be dr. Nagy Zoltán igazgató és Fenyvesi Zoltán a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének alelnöke a kórház fejlesztéséről és személyzeti változásról.

dr. Nagy Zoltán igazgató köszönetet mondott Fenyvesi Zoltánnak a támogatásért és  a kórházért végzett munkáért.

Fenyvesi Zoltán beszámolt azokról a támogatásokról, melyeket most kapott a kórház.

Betegbiztonságot szolgáló pályázaton 88 millió Forintot nyert az intézmény, a fertőzések megelőzésére szolgáló rendszerek bevezetésére.

A fertőző osztály felújítására, a légzésfunkciós laborra, a vastagbél és gyomor tükrözésére alkalmas eszközökre, a műtők klimatizálására, betegőrző monitorra és defibrillátorra 74 millió 500.000 forintot kapott a kórház.

A humán erőforrást fejlesztésére 137 millió forint érkezett, ennek köszönhetően, 14 orvos és 17 ápoló érkezett a kórházba.

Mindezek hozzájárulnak a rákos betegek gyógyulásához, akikre a tegnapi világnap is felhívta a figyelmet. Azonban gondoskodni, nem csak egy napon kell, hanem folyamatosan biztosítani kell a minél jobb feltételeket a felépülésükhöz. Ezért is örömteli ez a mostani bejelentés. – mondta Fenyvesi Zoltán

Ezt követően Dr. Vizner Eszter számolt be arról miért is van nagy jelentősége a mostani fejlesztésnek.

Nagyon köszönjük,és nagyon örülünk neki, mert egy ideje már nem volt egyáltalán semmilyen légzésfunkcióra lehetőség és anélkül nem lehet a tüdőgyógyászatban dolgozni. – mondta Dr. Vizner Eszter

 

Related posts

Leave a Comment