You are here
4 Sport 

Álmosító meccsen nyert a Bayern München

Amíg a Juventus és a Bayern München mérkőzés egyfajta futballünnepként vonulhat be az almanachokba, a bajnokságban lévő előnyét továbbra is tartó bajor sztárcsapat mai kölni találkozóját már szinte el is felejthettük.

1Pep Guardiola megint tartalékos csapatot küldött pályára, hiszen olyan sztárokat ültetett a kispadra, mint Philipp Lahm, Thomas Müller, Franck Ribery és Mario Götze. A csapatba a várakozásoknak megfelelően így visszatérhetett Juan Bernat, Rafinha, valamint Sebastian Rode is aki hónapok óta volt a csereember szerepkörére (vagy még arra sem) kárhoztatva. A Köln nem játszotta el a Werder Bremen szerepét, és Peter Stoger a legerősebb kezdőjét küldte pályára, valamenyni ígéretes fiatal tehetségével.

Mivel maga a mérkőzés olyan hatással volt rám, hogy két órát aludtam a megtekintése után, ne csodálkozzon aki még nem látta a 90 percet, hogy az események kvázi 5 mondatban összefoglalhatóak. Az első helyzet a 10. percben alakult ki a Bayern München előtt, mikor is Lewandowski elé pattant egy eladott labda,a lengyel csatár pedig megszerezte a vezetést klubjának. Ha nem számítjuk Douglas Costa nyegle lövését, akkor a félidőből hátramaradó 35 percben annyi történt, hogy a müncheniek egymás között passzolgatva pihenték ki a Juventus elleni meccs fáradalmait, a kölniek pedig nem tudtak letámadó focit játszani, így aztán betonvédekezésre kényszerülve tartották az eredményt. A második félidő eleje hasonló képet hozott, Bittencourt az 50. perc végén váratlanul helyzetbe került ám, Neuer szépen tudott védeni. 25 percnyi eseménytelen játékkal később Modeste játszotta be magát szépen a müncheniek tizenhatosára, de az ő lövését blokkolni tudták, így maradt a müncheni előny. Az utolsó 10 percre megélénkült a mérkőzés, a Bayernesek le is akarták rendezni a 3 pont sorsát, ám Lewandowski lövését Horn fogta ki, Coman lövése pedig fölé ment. A meglepetésről Bittencourt gondoskodhatott volna szinte a lefújás pillanatában, ám Manuel Neuer ekkor mutatta eb a meccs legnagyobb védését, így vendéggyőzelmet láthattak a nézők.

2Fogjuk fel úgy, hogy a Bayern München számára ez volt az a mérkőzés, ahol kipihente a csapat a Juventus elleni fáradalmakat. Ilyen szempontból tökéletes volt a mérkőzés, valamint a győzelmet és a kapott gól nélkül lehozott meccset sem kell megmagyarázni,sőt nyilvánvaló, hogy a szurkolók boldogok, hogy kedvenceik mindkét meccsüket lehozták győzelemre a héten. Lewandowski góljáig, valamint az utolsó 15 percben jó teljesítményt nyújtott a csapat, a közte lévő időszak pedig a meccs uralásáról szólt, amit sikerült is véghezvinni. Mégis azért van egy dolog amivel kapcsolatban már az ember egyre kíváncsibb? Mit kell tennie Mario Götzének, hogy végre játsszon? Értem én, hogy a Juve ellen más volt a taktika, és a játékos nem volt túl meggyőző a Werder ellen, de annak, hogy egy ilyen meccsen is csak a cserepadot koptatta 90 percig már oka van. Én nagyon reménykedem, hogyha itt komoly okokról van szó Götze mellőzését illetően, azok Guardiola távozása után nyilvánosságra kerülnek majd.  (Hozzáteszem Tascit is simán be lehetett volna cserélni, Lahm helyett.)

3Az 5 védővel felálló Köln, ha tehette volna a 90 percet végig védekezi, és lehozta volna gólnélküli döntetlenre a mérkőzést, ám mint tudjuk ez nem történt meg. A kecskések csapatát mégsem lehet amiatt korholni, hogy nem próbálkoztak meg kiegyenlíteni a vendégek vezetését, hiszen akadtak a meccsnek periódusai, amikor megfontoltan támadtak, és amelyekben irányították is a mérkőzést. A csapatból kiemelném a védelem oszlopát játszó Soerensent, a veszélyesen támadó Modestet valamint azt a Bittencourtot aki ugyan nem lőtt gólt, de mutatta, hogy milyen remek formának is örvend jelenleg. (Más kérdés, hogy a fegyelmezetlensége megint előjött a középpályásnak.)

A Bayern München játékosok teljesítményéről néhány szóban: Manuel Neuer koncentrációja imponáló volt, hogy gyakorlatilag egy számára semmilyen meccs utolsó percében is be tudott mutatni egy bravúrt. Rafinha a mezőnyfölény miatt néhol már középpályást játszott nem is rosszul, Joshua Kimmich pedig megint értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb. Juan Bernat látványos felfutásai újfent elmaradtak, és David Alaba is „csak” a kötelezőt hozta a mai mérkőzésen. Xabi Alonso számára ez egy ideális meccs volt, a csapat legjobban passzoló játékosa azonban nem nyújtott látványos teljesítményt, hasonlóan Thiago Alcantarahoz. Douglas Costa játékán még látszódott némi akarás a meccs unalmasabb periódusaiban is, Kingsley Coman viszont nem ma mutatott teljesítménye miatt fog legközelebb is bekerülni a kezdőcsapatba. Sebastian Rodét jó volt látni újfent a kezdőben, küzdelmes játékát különösen kedvelem, 4ám a tempó miatt azt kell mondjam néha csereként is többet nyújtott, mint ma kezdőként. Robert Lewandowski meglőtte 25. gólját is az idényben, így elégedett lehet a teljesítményével, ezt leszámítva nem sok dolga volt a mai mérkőzésen. Cserék: Arturo Vidal formája szerintem megkérdőjelezhetetlen, de 40 perce alatt most nem túl sok mindent lehet a nevéhez kötni, Franck Ribery sem hozta az intenzitást mint egyes becserélései esetében, Philipp Lahmnak pedig szintén nem kellett megváltania a világot negyedóra alatt.

A válogatott meccsek miatti szünet tán április 2-án az Eintracht Frankfurt ellen folytatódik a szezon a Bayern München számára.

Related posts

Leave a Comment