You are here
Alonso kínai szereplése is bizonytalan (Fotó: Auto Bild) Hírek Sport 

Alonso nem indulhat a Bahreini Nagydíjon!

Alonso kínai szereplése is bizonytalan (Fotó: Auto Bild)
Alonso kínai szereplése is bizonytalan (Fotó: Auto Bild)

Az FIA nem adott engedélyt Fernando Alonsonak, hogy rajthoz álljon a hétvégi Bahreini Nagydíjon, miután csütörtök reggel elvégezték a kötelező orvosi ellenőrzéseket a spanyolon a melbourne-i balesete miatt.

A spanyol a két héttel ezelőtti Ausztrál Nagydíj versenyén bukott nagyot, miután Esteban Gutierrezzel ütközött a 17. körben. Az alaposan összeroncsolódott, fejtetőre álló autóból a spanyol azonnal kimászott, és elmondása szerint jól érezte magát, majd pedig az ezt követő orvosi vizsgálat is megerősítette, hogy nem szenvedett komoly sérüléseket.

Mindazonáltal Alonsóra még egy ellenőrzés várt a bahreini hétvége csütörtökének reggelén, ami ekkora balesetek után megszokott eljárás. Sokan azt gondolták, hogy csak egy rutinszerű, elővigyázatosságból elvégzett vizsgálatról lesz szó, aminek a végén megállapítják, hogy a spanyol teljesen egészséges a versenyzésre, ám mégsem így történt.

A McLaren pilótája nagyjából 90 percet töltött a szahíri pálya orvosi központjában, mielőtt távozott, és ekkor nem is nyilatkozott semmit a médiának a fejleményekről. Hamarosan azonban az FIA közleményben tudatta, hogy Alonso nem kapott zöld utat a hétvége eseményein való részvételre.

A wokingi istálló szinte azonnal reagált, bejelentve, hogy Stoffel Vandoorne fog beugrani a lábadozó spanyol helyére a hétvégén. A csapat már készült erre az eshetőségre, és az idén hivatalos tesztpilótájukként ténykedő belga készenlétben is állt, noha a bejelentés őt is váratlanul érte, hiszen még nem indult el a pályára.

Stoffel Vandoorne (Fotó: vezess.hu)
Stoffel Vandoorne (Fotó: vezess.hu)

“Hamarosan felszállok a Bahreinben tartó gépre, noha egy kicsit korábban, mint arra számítottam. Már nagyon izgatott vagyok, és a legjobbamat fogom nyújtani a csapatnak” – írta Twitteren az F1-es debütálására készülő Vandoorne, aki tavaly nagy fölénnyel nyerte meg a GP2 bajnoki címét.

Fernando Alonsónak viszont határozottan nincs szerencséje a szezonok első futamaival, amióta visszatért a McLarenhez. Tavaly az idénynyitót kellett kihagynia, miután a barcelonai teszten szenvedett balesetet rejtélyes körülmények között, most pedig az év második futamát kell a partvonalról néznie.

(formula.hu)

Related posts

Leave a Comment