You are here
5 Sport 

Átigazolások: Január 25

Ha megfigyeljük, sem mennyiségi, sem pedig minőségi szempontból nem zártunk túl erős napot az átigazolási piacon ma este. (Túl gyengét sem.) A Transfermarkt.com segítségével lássuk, azért a hétfői nap termését.

1Leandro Damião mióta eljött az Internacionaltól, egyre kevésbé emlékeztet 2012 körüli önmagára. A brazil válogatottban is 17-szer szereplő, olimpiai ezüstérmes támadó gyenge volt a Santosban, és a Cruezerióban, nem is csoda, hogy mindkét klubban hamar megmutatták neki a kijáratot. Most 26 évesen, végre Európában rakhatja rendbe az életét, hiszen a Betis fél évre lehetőséget biztosít a számára.

Az orosz hálóőr, Stanislav Kritsyuk a Braga elsőszámú lapusának számított az idei évben. Éppen ezért is meglepő, hogy most kölcsönjátékosként a Kuban Krasznodarnak adták fél évre.

A Porto máris megvásárolta a portugál U21-es válogatott, remek képességű kapusát, José Sát. Az új Viktor Baianak kikiáltott hálóőr máris 5,5 éves szerződést írt alá, Maritimóból érkezvén. Vele tartott, a mali válogatott támadó, Moussa Marega is, aki az idei szezon egyik felfedezettjének számít Portugáliában.

2A 2011-es Magyar Kupa döntőben triplázó egykori Kecskemét, Diósgyőr és Újpest játékos Foxi Kethévoma 4 szép évet töltött el Astanaban, ahol bajnoki címeket, gólkirályi címet szerzett, valamint bemutatkozhatott a BL-ben is. A Közép- Afrikai csatár most azonban új kihívásokat keres, és félévre a török Gaziantasporhoz igazolt. A hazánkban is roppant népszerű játékos új klubja egyébként szerződést bontott bosnyák hátvédjével, Ognjen Vranjessel.

Az AC Milan nem tartja tovább magánál, korosztályos válogatott támadóját, Andrea Petagnát. A támadó a szezon végéig kötött szerződést az Atalantával. A bergamóiak 1 millió Euróért vásárolták meg.

A korábbi U19-es Európa bajnok spanyol védő Alexis, valóságos ikonja volt a Getafének. 2006 és 2007 után az elmúlt három évet is Madrid kerületében játszotta le, ám 1,5 millió Euró ellenében klubja eladta őt a Besiktasnak. Szerződése 2,5 évre szól.

5Első szezonját leszámítva az olasz védekező középpályás, Giulio Donati nem tudta megvetni a lábát a Bayer Leverkusen kezdőcsapatában. Most, hogy a korábbi U válogatott játékos is ráeszmélt az idő múlására, 3,5 éves szerződést kötött a Mainz csapatával.

A spanyol szélső, Jaime Gavilán is tagja volt a már említett U19-es bajnokcsapatnak, valamint ő nyert U16-os EB-t is, ám Alexishez hasonlóan ő sem futott be 30 éves korára túl nagy karriert. A hátvéddel elelntétben már Európát is elhagyta tavaly, mikor Kalkuttába szerződött. Következő állomáshelye a dél-koreai Suwon csapata lesz.

A Palermo megvásárolta a venezuelai futball egyik legtehetségesebb csatárát, Manuel Arteaga személyében, ám a 21 éves játékost a fejlődése érdekében a Hajduk Split fogja foglalkoztatni júniusig.

A nigériai válogatott hátvédje, Izunna Arnest Uzochukwu meglehetősen keveset játszott az Amkar Perm csapatában. Most, 1 év után a dán Odense játékosa lesz.

3A svéd kapus, Pär Hansson több mint 200 meccset védett Helsinborgban, és mindent megnyert Svédországban amit lehet. A korábbi válogatott portás, most a Feyenoordban verekedheti be magát a kezdőbe, 2,5 éve van rá a szerződése alapján.

Steve Sidwellnek gyakorlatilag esélye sem volt ebben a szezonban hosszabb ideig megragadni a Stoke City meccskereteiben, így a rutinos angol hátvéd jól járhat azzal, hogy félévre a Brighton veszi igénybe a szolgálatait.

A Gent 2,5 millió Eurót fizetett azért, hogy a Saint-Truden fiatal hátvédje, Rob Schoofs a következő 3,5 évben az ő csapatukban futballozzon.

A Bundesliga2 korábbi gólkirálya, Nick Proschwitz nem éppen az elvárásoknak megfelelően teljesített a Padernbornban, és így a vezetők az elengedése mellett voksoltak.

Miután a Bournemouthban alig játszott, a Chelsea visszarendelte a ghánai szélsőjét, Christian Atsu a kölcsönből, és félévre a Malagához irányította a játékost.

4A korábbi argentin válogatott csatár, Fernando Belluschi a Cruz Azultól mégsem a török Bursasporhoz, hanem az argentin San Lorenzóhoz igazolt.
Cikkünk 23 óra 47 perckor frissült, holnap újfent jönnek a legfrissebb tények.

Related posts

Leave a Comment