You are here
5 Sport 

Átigazolások: Január 8/9.

A Transfermarkt.com segítségével ismét összegyűjtöttük, hogy milyen érdekesebb klubváltások is történtek a hét pénteki, valamint szombati napja során.


1A Norwich City 4 millió Euró ellenében 4,5 évre szerződtette a Dinamo Zágráb portugál hátvédjét Ivo Pintot. (képünkön) A korábbi utánpótlás válogatott játékos 2 bajnoki cím után köszön el a horvát fővárostól. A kanárik egyébként kölcsönadták Jake Keant is. A kapus fél évig a Colchestert erősíti.

Úgy tűnik a fiatal brazil jobbhátvéd Wallace debütálása még legalább fél évet késni fog a Chelsea csapatánál, tekintve, hogy a londoniak megint kölcsönadták a 21 éves játékost. Az őszt a Carpinál töltő, játékos most a Grémióban tölthet el fél évet.

Víctor Vázquez annak idején (2008), még egy mérkőzésen szerepelt is a Barcelona csapatában, ám végül nem tudott nagy karriert befutni. A jó képességekkel megáldott spanyol középpályás, 4 szép évet töltött el a Club Brugge csapatában, ám a belga klub most nem tudott nemet mondani a Cruz Azul 2 millió Euró értékű ajánlatára. A szerződés időtartama 4 év.

A román válogatott középpályása, Cristian Tanase hazaszerződik Európába, ám a Tianjin Tedából nem hazája bajnokságába tér vissza, hanem a török Sivasporhoz.

Az As Roma visszahívta kölcsönből fiatal középpályását, Daniele Verdet, a játékost azonban máris kölcsönadták a Pescarának.

Hannoverben azért gondolnak a bennmaradás elősegítésén is: A fiatal csatár, Marius Wolf az 1860 Münchentől érkezik egy 4,5 éves szerződés értelmében. A 21 éves spiller 1,5 millió Eurót kóstált a piacon.

3Lassan minden átigazolási időszak témája, hogy Daniel Osvaldo klubot vált. Az  olasz válogatottban szereplő középpályás, egy roppant sikertelen félévet töltött el Portóban, ahonnét azonnal ingyen engedték el. Osvaldo csak néhány napig volt csapat nélkül, hiszen máris szerződtette a Boca Juniors Korunk egyik „orundója” (honosított olasz) 2015 elején már boldogította a La Bombonera stadion népét.

A Nottingham Forrest féléves kölcsönszerződést kötött, a Villareal szlovén válogatott hátvédjével, Bojan Jokiccsal. További hír a korábbi BEK győztes csapatról, hogy az Aston Villa középpályása,  Gary Gardner is kölcsönbe érkezik.
U17-es VB ezüstérmest igazolt a Lech Poznan: A spanyol utánpótlás válogatottakat korábban végigjáró Sisi a dél koreai Suwon csapatától érkezik .

Az Anderlecht egy millió Euró ellenében megszerezte a Santos hátvédjét, Rafael Galhardot.

Nagy tehetségnek mondott svájci támadót vásárolt az Augsburg: Albin Ajeti Bázelből érkezik, 1 millió Euró ellenében. Szintén az EL résztvevő, ám sokáig kiesési gondokkal küzdő német csapathoz kapcsolódik, hogy Jeffrey Gouweleeuw a holland hátvéd véglegesen a klub játékosa lett.

A kétszeres argentin válogatott középpályás, Federico Mancuello , 7 év, és több, mint 150 meccs után távozik az Independientétől, és 3 millió Euró értékű összeg ellenében a Flamengo játékosa lesz.

Az egyik legkeményebb paraguayi hátvéd is klubot váltott, Rubén Maldonado 36 évesen a Guaraniból a Nacionalhoz igazolt.

4A Bayern München kölcsönadta tehetséges középpályását, Gianluca Gaudinot. Ez egyfelől nagyon helyes döntés,hiszen játszania kell egy ilyen kaliberű játékosnak, ahhoz, hogy majd egyszer ne csak a tét nélküli meccseken legyen kezdő a münchenieknél. Másfelől viszont meglepő, hogy a szóba hozott Malaga, Stuttgart, Espanyol szintű csapatok helyett a ST Gallenhez kerül a német futball reménysége.

A Benfica ma is kölcsönadott valakit, Jorge Rojas a paraguayi középpályás visszatérhet nevelőegyesületéhez, vagyis a Cerro Portenohoz.

A Rosenborg fél évre kölcsönadta egyik perememberét, Riku Riski a finn hátvéd a Dundee United futballistája lesz júniusig.

A Hamburg 100 ezer Euró ellenében eladta mozambiki középpályását, Ronny Marcost, aki a Fürth játékosa lesz 2018-ig.

2Tovább erősíti utóbbi meccseken kiválóan szuperáló védelmét a Borussia Mönchengladbach: Martin Hinteregger az osztrák foci egyik legnagyobb tehetségeként kölcsönbe érkezik a Red Bull Salzburgtól. A hazájában négy bajnokságot is nyerő középhátvéd szerződése azonban opciós jogot tartalmaz.

Azerbajdzsánból igazolt a Roda, a korábbi utánpótlás válogatott holland támadó, Rydell Poepon a  Quarabag csapatától érkezik fél évre.

A perui hátvéd, Luis Advíncula két Copa America bronzéremből is oroszlánrészt vállat, ám a Bursasporban nem igazán érezte jól magát. Az őt év végéig kölcsönvevő Newls Old Boysban változhat a helyzet.

Dani Benitez úgy volt 5 évig az Udinese játékosa, hogy valamennyi idényét a Granadában töltötte. Miután Olaszországban lejárt a szerződése, korábbi csapata pedig nem szerződtette, 20 hónapig keresett csapatot magának. Most fél évet kapott a bizonyításra az Alcorconnál,

5A Monaco a Standard Liegnek adta kölcsön a brazil középpályást, Gabriele Boschilliát. A hercegségieknél azonban mégsem az a nap híre, hanem, hogy megszerezték Vágner Love játékjogát. A kétszeres Copa America, és UEFA kupa győztes korábbi orosz gólkirály, egy remek félév után a Cortinthiansól érkezik. A még mindig csak  31 éves csatár 1,5 millió ellenében tér vissza a kontinensre, és 2 , 5 éves szerződést kötött.

Cikkünk 4 óra 33 perckor frissült, a következő napok során újfent jelentkezünk az érdekesebb átigazolásokkal.

Related posts

Leave a Comment