You are here
0000000 Sport 

Augsburg-Bayern München előzetes

0000000
Ha úgy vesszük, hogy az első egy bennmaradásért küzdő gárdával küzd, a Bundesliga aktuális fordulójának utolsó meccsén, nyugodtan rámondhatnánk az esélyekre, hogy országos kettes. Ha azonban megvizsgáljuk a Bayern München és az Augsburg utolsó mérkőzéseit, a kép egy picit árnyaltabb lesz a várakozásokat illetően.

A münchenieknél egyértelműen a hét második legfontosabb (az első kétségtelenül a kupából való továbblépés) eseménye Holger Badstuber újabb sérülése. A 2012 decembere óta, szinte alig játszó, viszont az utóbbi meccseken remeklő hátvéd, most szárkapocscsont törést könyvelhet el, melynek következtében 3 hónapra kidőlt. (Így aztán gyakorlatilag lőttek egy esetleges kupadöntőn, BL döntőn, vagy Európa bajnokságon való szereplésének.) A másik fontos „hír”, hogy néhány sajtóorgánum szerint Guardiola már gyakorlatilag, a nyár utáni életét tervezi, és nem foglalkozik jelenlegi csapatával. Bár sokan ezt elképzelhető forgatókönyvnek tartják, azért ezt nem nézem ki egy olyan vérpofi szakemberből, mint a korábbi sikeredző. A sérültekre visszatérve, a korábban kidőlő játékosok közül, Mehdi Benatia újra a csapattal edz, akár már a jövő héten visszatérhet, Mario Götzével egyetemben, Franck Ribery pedig ma már a cserepadra is leülhet. Ha minden igaz új játékost is köszönthetünk ma a Bayern csapatában, hiszen az új szerzemény Tascit sokan máris a kezdőbe várják. (Túl sok alternatíva tényleg nincs, maximum Juan Bernatot játszatják a szélen,és Alaba középhátvéd lesz .) A Vidal/Xaxi Alonso kérdés ezúttal nem áll fenn a taktikában, hála a Leverkusen elleni meccs bírójának, aki kiállította a spanyolt.

A tavalyi gyönyörű tavaszi menetelés után, az idei évben helyére került az FC Augsburg. Ugyan a bajnokságot a gárda pocsékul kezdte, jelenleg feltornázták magukat oda, ahol nem igazán lengeti őket a kiesés szele, de gyakorlatilag sanszuk sincsen a tízbe való bekerülésre sem. A szezon során sok vereséget is elszenvedett Markus Weinzierl gárdája, de olyan sikerekre is felkaphattuk a fejünket, mint a Schalke otthoni, vagy a Köln idegenbeli legyőzése. (Nem is beszélve az Európa Ligában való továbblépésről.) Utóbbi egyébként rányomhatja majd bélyegét a hazaiak mai összeállítására, hiszen a csütörtöki Liverpool elleni EL meccs sorsdöntőnek ígérkezhet számukra. Egyetlen sérülttel rendelkezik jelenleg az Augsburg, Callsen-Bracker lábtörése azonban óriási érvágás lehet az amúgy sem életbiztosításnak számító védelem számára. Amiben bízhat ez a csapat,az nyilvánvalóan a rutin: A klublegendának számító Verhaegh idén is uralja a védelmet, Halil Altintop és Feulner tapasztalata sokat ér a pályán, ők a padról beszállva is képesek a csapat vezérévé válni, Bobadilla pedig hiába fut gyenge szezont, azért nem elveszett ember a kapu előtt.

A csapatok történelme meglehetősen rövid: 1949/50-ben még dupla augsburgi siker született, ám mire a Bayern München feljuthatott a Bundesligába már nem volt kérdés, hogy melyik is, a jobb bajor csapat. Egy 84-es tükörsima Bayern győzelmet hozó kupameccset leszámítva 1964 és 2011 között nem találkoztak a csapatok, ekkor viszont a müncheniek érvényesítették a papírformát. A sorozatos Bayern sikereket azonban két meccs is megtörte, a feljutása óta stabil Bundesliga klubnak számító augsburgiak ugyanis már kétszer legyőzték a rekordbajnokot. (Más kérdés peresze, hogy mindkét meccs már tét nélkül zajlott.) Szeptemberben az ősz egyik legjobb meccsét játszották a felek, ekkor a Bayern 2:1-re nyert, Thomas Müller meglehetősen véleményes büntetőjével.

A mérkőzés 17 óra 30 perckor kezdődik az Eurosport2-n.

Related posts

Leave a Comment