You are here
Luis Suarez, aki eldöntötte a meccset (www.eurosport.com) Hírek Sport 

Az FC Barcelona nyerte az El Clásico-t

 

Luis Suarez, aki eldöntötte a meccset (www.eurosport.com)
Luis Suarez, aki eldöntötte a meccset (www.eurosport.com)

Újabb szenzációs El Clásicót láthatott a közönség, amit végül a helyzeteivel jobban sáfárkodó Barcelona nyert meg 2-1 arányban a Nou Campban. A Real hátránya ezzel négy pontra növekedett a tabellán. 

Az első félidőben a Real Madrid uralta a játékot, pedig a meccs a Barcelona számára indult jobban: egy beadás után ugyanis Mathieu megelőzte Sergio Ramost, és a kapuba fejelte a katalán csapat vezető gólját.

Ezt követően viszont alaposan megváltozott a játék képe, a Madrid teljesen átvette az irányítást, és nem egyszer zavarba hozta az ekkor finoman szólva is gyengélkedő Barcelonát. A vendégek nyomásának meg is lett az eredménye, a 31. percben Benzema sarokkal tálalt Cristiano Ronaldo elé, aki estében is góllal fejezte be az akciót.

Az első félidő hátralévő részében a Madrid még egy lesgólig és jó pár lehetőségig jutott, de ezeket nem tudta kihasználni, így nem került hátrányba a Barcelona, amely ennek ellenére nagy bajban volt az első félidőben.

A szünet után viszont jobbik formáját vette elő a Barcelona, az 55. percben Daniel Alves pompás indítása után Luis Suárez szinte a semmiből gurított okosan Casillas kapujába, ezzel az addig kevésbé aktív Barcelona átvette a vezetést.

Innentől kezdve pedig megtört a Madrid, amely egyrészt elfáradt, másrészt mentálisan kizökkent, így már nem tudta ugyanazt a játékot nyújtani, mint ezt megelőzően. A Barca gyors támadások után többször is belőhette volna a harmadik gólt, nem tette, így maradt a 2-1-es hazai siker.

Barcelona – Real Madrid 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Mathieu (18.), Suárez (55.) ill. C. Ronaldo (31.)

Forrás: fourfourtwo.hu

Related posts

Leave a Comment