You are here
17012499_1404455066277487_2100982525_n Hírek 

Az országházban járt a Kinizsi szövetség – “Majdnem” mindenki örömére…

A Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságában tartott bemutatkozó előadást Fábry Szabolcs János valamint a 8 fős nagyvázsonyi delegáció, a bizottság meghívására.  A bizottság ülésére március 28-án, 10.00 órakor került sor az országház Esterházy János termében.

Az előadásokat követően, egy pártolói nyilatkozat aláírására került sor. Üröm az örömben, hogy a Jobbikos Sneider Tamás – Bizottsági Tag,  pártpolitikai okokra hivatkozva nem írta alá, annak ellenére, hogy Fábry Szabolcs János, valamint a kilenc kárpátmedencei magyar közösség képviseletében jelen lévő delegáció tagjai hangsúlyozták, hogy a Kinizsi Szövetség által képviselt szorvány magyar ügy, pártok felett álló misszió.

Páncél Károly elnök hangsúlyozta, hogy azért dicséretes a szövetség kezdeményezése, mert Nagyvázsony Kinizsi nimbuszát nem csak a Balaton-felvidéki település népszerűsítésére használja, hanem az összefogáshoz tartozó, legendás hadvezér életeseményeihez kötődő. Kárpát-medencében élő magyar közösségek népszerűsítésére is.

Fábry Szabolcs polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a Jobbikos tartózkodástól függetlenül, nagyon büszkék arra, hogy a parlament épületébe kaptak meghívást és mutathatták be, a jelenlegi határokon átívelő közös munkát.

Pártolói nyilatkozat

Mi, a Magyar Parlament Nemzeti Összetartozás Bizottságának tagjai aláírásunkkal kifejezzük azon szándékunkat, hogy – nemes hivatalunkkal egyet értésben – a

Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség pártolóivá legyünk.

Ezen együttműködésben vállaljuk, hogy a Szövetség nemzeti gondolatait, törekvéseit szakmailag és erkölcsileg támogatjuk, rendezvényeit lehetőségeinkhez mérten látogatjuk és azok szervezésében, a kijelölt kapcsolattartókon keresztül szakmai iránymutatással és információ áramoltatással részt vállalunk.

A Szövetség tagjai vállalják, hogy a Nemzeti Összetartozás Bizottság céljait, munkáját elkötelezett magyarsággal szakmai-, erkölcsi- és infokommunikációs lehetőségeikhez mérten támogatják.

 

Kelt: Nagyvázsonyban, 2017. januárjában

Szabolcs Attila – Alelnök             Pánczél Károly – Elnök                               Szászfalvi László- Alelnök

Bóna Zoltán – Bizottsági Tag     Dunai Mónika – Bizottsági Tag               Pethneházy Attila – Bizottsági Tag

Kiss László – Bizottsági Tag

Fábry Szabolcs János – polgármester a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség képviseletében

17619455_1404455039610823_172543755_n

 

Related posts

Leave a Comment