You are here
Vajdasági sós Interjú Nonstop Receptek 

Az Otthon ízei Ágoston Fannitól

Mindig is érdekelte, hogyan kerül az asztalra az a finom étel, amit Édesanyja és a Nagymamája készített. A gasztronómia iránt folyamatosan alakult ki az érdekelődése. Az első komolyabb recept, amit elkészített az a vajdasági sós nevű sütemény volt. Lelkesedése azóta is töretlen. A http://otthonizei.hu gasztronómiai oldaláról beszélgettem Ágoston Fannival.

 

 Mióta foglalkozol a gasztronómiával?

Őszintén szólva egészen kiskoromtól kezdve érdeklődtem az iránt, hogy mi történik a Nagymamáim és az Anyukám konyhájában. Kíváncsiskodtam, hogy hogyan kerül az a finom étel az asztalra. Kisgyermekként olykor-olykor úgy tűnt, hogy ez egyik pillanatról a másikra történik. Tulajdonképp a gasztronómia iránti érdeklődés nálam fokozatosan alakult ki. Először csak megfigyeltem, szemlélődtem. Miután picit nagyobb lettem segítettem, amit tudtam és igyekeztem elsajátítani a különböző fortélyokat. Természetesen elsőre én is könnyű ételek elkészítésével kezdtem, majd fokozatosan nehezedett. Az első komolyabb sütési projektem a Vajdasági sós nevű süti elkészítése volt, ami azóta is nagy kedvenc. A repertoár pedig idővel egészen kiszélesedett.

Ördögpalacsinta

Felsőoktatási tanulmányaid mellett, mennyi idő jut főzésre és a weboldaladra?

Természetesen az életemben most az első és legfontosabb az egyetem. Körülbelül 1-1,5 hónapja, hogy eldöntöttük a Barátommal, hogy webre tesszük a dolgot, és megosztjuk másokkal is a receptjeimet. Úgy gondolom, hogy az indulás volt a legnehezebb. Jelenleg közel 100 (egészen pontosan 96) recept található az oldalon. Azt látom, hogy ennek tükrében heti 3-4 új bejegyzés elegendő ahhoz, hogy fenntartsuk a folyamatos látogatottságot, ami a mai napra egész szépen kialakult. Ezt még teljesen össze tudom egyeztetni mind az egyetemmel, mind pedig az egyéb magánéleti dolgaimmal. A többit pedig majd az idő kiforrja magának.

Melyek a legfontosabb szempontok az ételkészítés során számodra?

Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy finom ételeket készítsünk nagyon fontos a minőség. Fontosnak tartom, hogy minőségi alapanyagokkal dolgozzunk, valamint, hogy egymáshoz passzoló ízeket párosítsunk össze kialakítva/ fenntartva ezzel a harmóniát. A legfontosabb tehát, hogy beleadjuk szívünket- lelkünket, minőségi alapanyagokat használjunk fel és így készítsünk finomabbnál finomabb ételeket.

Serrano-sonkás-falatok

Milyen visszajelzéseket kapsz a látogatóktól?

Szokták mondani, hogy az ember kap hideget, meleget. Szerencsére eddig csak pozitív visszajelzések érkeztek hozzám. Elsősorban az egész weboldal célja az, hogy eldöntsem, hogy mennyire helytálló a Családom, Barátaim véleménye, mely szerint otthonosan mozgok a konyhában és finomak az ételek, amiket készítek. Tulajdonképpen ez egy visszaigazolás számomra, hogy jó úton haladok. A vélemények teljes mértékben az tükrözik, hogy tetszik az embereknek az, amit csinálok, ez pedig biztat engem arra, hogy folytassam tovább.

Melyik volt eddig a legnépszerűbb recepted és szerinted miért?

Elég sok népszerű recept van fenn az oldalon. Meglepetésemre a Vajdasági sós süti volt a legnépszerűbb, melyet 5800 ember osztott meg. Az, hogy miért jó kérdés. Talán mert mutatós, nem bonyolult, tökéletes kiegészítője egy levesnek, illetve kiváló vendégváró. Nem mellesleg pedig nagyon finom.

Vajdasági sós

A hazai vagy a más népek konyhája áll hozzád a legközelebb?

Természetesen a hazai, magyar konyha áll hozzám a legközelebb. Ehhez valószínűleg nagy százalékban hozzájárul az, hogy vidéki vagyok, és így nőttem fel. Azonban szívesen készítem az olasz konyha ételeit. Fogyasztás terén pedig nem áll tőlem távol a kínai illetve a török konyha sem. Például tegnap este épp üvegtésztát készítettem pirított zöldségekkel.

Üvegtészta-pirított-csirkemellel-és-zöldségekkel

Milyen kapcsolatban állsz az ellentétes ízekkel? Gondolok például egy édes savanyú mártásra.

Az ellentétek néha vonzzák egymást- tartja a mondás. Úgy gondolom, hogy ez igaz egyes ételek terén is, mint például az általad említett édes-savanyú mártásnál. Említettem az előző kérdés kapcsán, hogy nem áll messze tőlem a kínai konyha, ahol pedig több esetben is lehet találkozni ellentétes ízek együttesével. Olykor- olykor egész különleges ízvilág tud kikerekedni ebből az egészből. Azt gondolom, hogy érdemes próbálkozni és kísérletezni akár ilyen téren is. Anyukámtól tanultam, hogy egy alapvetően sós ételbe is teszünk egy pici cukrot, egy édesbe pedig egy pici sót. Sokkal pikánsabb lesz tőle az étel, és jobban kiadja önmagát.

Grillázs-szelet

Mivel foglalkozol mikor nem a weboldaladat építed?

A hétköznapjaim legnagyobb részét az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és jogtudományi karának padjaiban töltöm joghallgatóként. A hétvége természetesen a Családomé, a Barátomé és a Barátaimé. Ha az időm engedi szívesen utazom, kirándulok és veszek részt elsősorban szabadtéri programokon. Ezek közé ékelte be magát az Otthon ízei- közel 1-1,5 hónapja.

Zöldséges-tekercs

Hogyan képzeled el magad 20 év múlva?

Legnagyobb vágyam már gyermekkorom óta, hogy jogot tanuljak illetve majd a későbbiek során ezzel kapcsolatos szakmában helyezkedjek el. Ha minden igaz, akkor 20 év múlva ezek a vágyak már bőven teljesülnek, és remélhetőleg egy irodában töltöm majd a hétköznapjaimat. Munka után és hétvégén pedig a családom számára készítem a finomabbnál finomabb ételeket. Az Otthon ízei távlati céljai közé tartozik majd egy receptkönyv kiadása, a weboldalon pedig egy Fórum és egy Ajánló (termékekre, éttermekre, különböző helyekre vonatkozóan) kialakítása. Mindez természetesen még a jövő zenéje.

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További infókat találtok itt:

https://www.facebook.com/otthonizei/?fref=ts

http://otthonizei.hu/

Related posts

Leave a Comment