Baconos-sajtos csirke
Hozzávalók:
-2 csomag bacon (400 g)
-6 tojás
-20 dkg liszt, lehet hogy kevesebb is elég lesz hozzá
-2 egész csirkemell
-só
-bors
-csirke fűszersó
-fokhagyma




Elkészítés:
Egy hosszúkás vékony formát kibéleltem baconnel. A csirkemelleket felkockáztam, jól megmostam, s lecsöpögtettem. A tojásokat felvertem, kevertem hozzá lisztet. Ne legyen nagyon sűrű, de folyékony se a massza. Nem mértem a lisztet, csak kevertem hozzá, de ránézésre volt 20 dkg. Hozzákevertem a fűszereket is, ezeket se mértem. Egyszer kóstoltam meg a masszát, hogy milyen? Miután kész voltam a masszával, hozzákevertem a csirkemellet. A baconnel bélelt formába tettem egy réteg csirkés masszát, majd egy réteg reszelt sajtot, újabb csirkés masszát, újabb réteg sajtot, majd a végén újabb masszát, végül a baconnel beterítettem. 160-180 fokos sütőben sütöttem. Az első 20 percben lefedtem fóliával, majd fólia nélkül addig sütöttem míg a bacon meg nem pirult. Ezután kifordítottam egy tepsire, s a másik oldalát is ropogósra sütöttem. 1,5-2 centis szeleteket vágtam belőle. Nagyon kiadós, és egyben finom is!
Egy jó tanács: mivel nekem teljesen új volt ez a formám, így a biztonság kedvéért tettem alá egy tepsit. S jól is tettem, mert a baconből ahogy sült ki a zsiradék, úgy folyt is ki a formából. Egy jó kis sütő takarítástól mentett meg a tepsi! 🙂
Jó étvágyat hozzá!
Kuláné Németh Noémi