You are here
20161226_122117-1 Főételek Nonstop Receptek 

Baconos-sajtos csirke

Ezt a finomságot az egyik legjobb Barátnőmnél ettük elsőnek, kicsit másképpen készítettem el mint Ő. Gondoltam hogy karácsonykor én is elkészítem a családomnak. S nagyon is jól gondoltam, mindenkinek nagyon ízlett!

Hozzávalók:

-2 csomag bacon (400 g)

-6 tojás

-20 dkg liszt, lehet hogy kevesebb is elég lesz hozzá

-2 egész csirkemell

-só

-bors

-csirke fűszersó

-fokhagyma

-sajt
20161226_060202-1
20161226_061535-1
20161226_061822-1-1
20161226_062531-1

Elkészítés:

Egy hosszúkás vékony formát kibéleltem baconnel. A csirkemelleket felkockáztam, jól megmostam, s lecsöpögtettem. A tojásokat felvertem, kevertem hozzá lisztet. Ne legyen nagyon sűrű, de folyékony se a massza. Nem mértem a lisztet, csak kevertem hozzá, de ránézésre volt 20 dkg. Hozzákevertem a fűszereket is, ezeket se mértem. Egyszer kóstoltam meg a masszát, hogy milyen? Miután kész voltam a masszával, hozzákevertem a csirkemellet. A baconnel bélelt formába tettem egy réteg csirkés masszát, majd egy réteg reszelt sajtot, újabb csirkés masszát, újabb réteg sajtot, majd a végén újabb masszát, végül a baconnel beterítettem. 160-180 fokos sütőben sütöttem. Az első 20 percben lefedtem fóliával, majd fólia nélkül addig sütöttem míg a bacon meg nem pirult. Ezután kifordítottam egy tepsire, s a másik oldalát is ropogósra sütöttem. 1,5-2 centis szeleteket vágtam belőle. Nagyon kiadós, és egyben finom is!

Egy jó tanács: mivel nekem teljesen új volt ez a formám, így a biztonság kedvéért tettem alá egy tepsit. S jól is tettem, mert a baconből ahogy sült ki a zsiradék, úgy folyt is ki a formából. Egy jó kis sütő takarítástól mentett meg a tepsi! 🙂

Jó étvágyat hozzá!

Kuláné Németh Noémi

20161226_083901-1

20161226_122117-1

Related posts

Leave a Comment