You are here
11165286_858848230852919_2856934773842240043_n Sport 

Bayern München-Barcelona: “A lehetetlen nem létezik!”

11165286_858848230852919_2856934773842240043_nHiába a 3 gólos hátrány, hiába a zsinórban elszenvedett négy vereség, egy Bayern München kaliberű csapatot sohasem szabad leírni. Tény, hogy a bajor sztárcsapat továbbjutása az előjelek alapján meglepetésnek hatna, de tévedés azt hinni, hogy a Barcának nem kell majd megizzadnia a továbbjutást illetően.

Ha pozitívumot akarunk keresni az Augsburg elleni vereségből, akkor annyit legalább levonhatunk, hogy nem gyarapodott a sérültek száma. Sebastian Rode illetve David Alaba is már a csapattal készült, ám bevetésükre szinte senki sem lát esélyt. Az osztrák hátvéd kijelentette, hogy a BL döntőben már játszani akar. Kijelentését a többség blaszfémiának érzi, ám csapattársai tehetnek róla, hogy ezen a kijelentésen ne röhögjenek a holnapi nap folyamán. Arjen Robben és Franck Ribery játékát idén már nem csodálhatják meg a Bayern szurkolók, de Holger Badstuber is valószínűleg csak a következő szezonban léphet majd pályára.
Egyes források szerint Manuel Neuer és Thiago Alcantara nem vettek részt a mai utolsó edzésen, ám a klub részérőé abban a hitben erősítették meg a szurkolókat, hogy játszani fognak mindketten. Véleményem szerint ők ketten lehetnek majd a kulcsemberek, a Bayern játékát illetően. Thiagonak jobban fel kell pörögnie, mint legutóbb, Neuernek pedig majd hoznia kell a Barcelonában mutatott formáját. Az előzetesen tippelt összeállításokból (Kicker és egyéb sportlapok) hiányzik Bastian Schweinsteiger, a helyén valószínűleg Xabi Alonso fog majd kezdeni. A védelemben ott lehet majd a múlt héten nagyot hibázó Jerome Boateng, akit nem érdekel, hogy az egész világ kritizálja, holnap ismét be akarja bizonyítani, hogy le tudja radírozni Messit a pályáról. (Akárcsak a VB döntőben.) Ha minden igaz, akkor a Bayern 4 védővel fog felállni, ám stabilabb teljesítményre lesz szükség a hátvédek részéről, ha valamit akarnak kezdeni az „MSN” trió ellenében.
Mario Götze ugyan nincs élete formájában (Bár hétvégén ő volt a legaktívabb támadó bajor oldalon.), de valószínű, hogy a kezdőcsapatban fog helyet foglalni, amit helyeslek. A jelen helyzetben nem lehet azt megtenni, hogy egy ilyen formátumú támadót ültetnek a padra 3 gólos hátránynál. Lewandowskit egyértelműen hátráltatja a maszk, de nem fogja feladni, Müllerben pedig bármikor benen van, hogy vezérré vájjon. A stadionban egyébként ugyanúgy telt ház lesz, és nem is kérdés, hogy bármilyen állásnál is egy emberként fogja bíztatni az Allianz Aréna a kedvenceket. A játékosok mentális állapotában sokan kétkednek, mondván 4 vereség, és közel 6 óra góltalanság után lefutott a párharc, ám hiszem, hogy foggal-körömmel fognak majd küzdeni a bajor győzelemért.
A játék kulcsa, hogy mikor tud gólt szerezni a Bayern München valamelyik játékosa, ha ez mondjuk, az első 20 percben megvalósul, akkor még bármi megtörténhet. (Bár azt nem tudom elképzelni, hogy azonnal lerohannák a Barcelonát, bár lehet, hogy a meglepetés ereje lesz, amiben bízhatnak a müncheniek.)
Úgy gondolom, ha a Barca gólt lő, a továbbjutás lényegében eldőlt, ám ebben az esetben is a mérkőzés megnyerése lesz majd Müllerék célja. (Nem látok más alternatívát.)

A Barcelona lényegében megnyerte a spanyol bajnokságot, hiszen a hétvégén ismét kapott gól nélküli mérkőzésen múlta felül aktuális ellenfelét, a Real Madrid pedig botlott. (A Real Sociedad hódolt be 2:0-val a katalánoknak.) Luiz Enrique csapata egy bivalyerős kezdővel lépett pályára a legutóbbi bajnokiján, de a tréner több változtatást is eszközölni fog majd. A legutóbb védő Bravo kapus helyett a BL-ben szerepet kapó Ter Stegen kap játszik majd, de Bartra és Correia sem valószínű, hogy a kezdőcsapatban kap majd helyet, hasonlóan Rafinha Alcantarához. (Hozzáteszem a Xavi-Rakitic kérdésben is inkább a horvát játékost tartom esélyesebbnek, hogy pályára lépjen.)

A csapatok történelmét a Bayern uralta, hiszen 1996-ban, 1999-ben és 2013-ban is a müncheniek léptek tovább ellenfelükkel szemben. Az utolsó párharc az amelyből a Bayern háza táján erőt lehet meríteni, hiszen akkor valósággal leigázták a gránátvörös-kékeket az Allianz Arénában, és a 4:0-s eredmény jelen helyzetben is továbbjutást érne.

Sokan azt mondják, hogy csodák nincsenek a fociban, nos az 1999-es BL döntő, valamint a 2000-es és a 2001-es bajnoki finálé óta tudjuk, csodák léteznek, még a labdarúgás területén is! A Bayern München ilyen volumenű hátrányból még nem lépett tovább, ám érdemes fellapozni az európai klubfutball históriáskönyvét, hogy lássuk, nem egy esetben történt meg, hogy egy gárda mínusz három gólról továbblépett. Mint már említettem, döntő lehet, hogy mikro születik meg az első Bayern gól, és utána bármi elképzelhető.

A nagy mérkőzést kedd este 20 óra 45 perctől játsszák a Müncheni Allianz Arénában, mi pedig a Sport Televízió 1-es programján láthatjuk a két európai gigász csúcsmeccsét.

Források: Kicker.de

Related posts

Leave a Comment