You are here
Görtler Sport 

Bayern München hírek 2015. április 6

A Borussia Dortmund felett aratott győzelmen kívül is számos fontos eseményről tudok beszámolni az egyesület életéből.

Labdarúgás: A rovat debütálásának másnapján (múlt kedden.) barátságos mérkőzéseket rendeztek, amelyen két Bayern játékosnak volt lehetősége a bizonyításra.
Juan Bernat kezdőként kapott szerepet a spanyol válogatottban a Hollandia elleni presztízsmérkőzésen, és végig is játszotta a hazája 2:0-ás vereségével záruló találkozót. A hollandok második gólját megelőző akciónál hiába próbálta szerelni Klassent, megzavarta a néhány másodperccel korábban bakizó De Gea kapust, így a holland támadó gólt ünnepelhetett.
Az osztrák David Alaba kezdett Bosznia Hercegovina ellenében, és mint ismeretes súlyos térdsérülést szenvedett, amely miatt akár a szezon hátralévő részét is kénytelen lehet kihagyni. (Bár a müncheni orvosok szerint egy bizonyos kezelésnek köszönhetően 4-5 hét múlva visszatérhet.) A sérülés az első félidő végén történt, mikor is Alaba illetve Bicakcic harcoltak elkeseredetten a labdáért, és a bosnyák hátvéd ráesett az eleső Bayern játékos térére. A mérkőzés 1:1-es döntetlennel zárult.

A Bayern München női csapata nem játszott mérkőzést a héten, és mivel a rivális Wolfsburg nem pótolta elmaradt mérkőzését, így Thomas Wörle csapata az élen töltve ünnepelhette a húsvétot.
A hölgyek következő mérkőzését április 19-en rendezik, ekkor Jénába látogat a csapat, a találkozóról beszámolót olvashatnak honlapunkon.
GörtlerNemcsak a tradíció,de a bajnoki helyezés szempontjából is fontos mérkőzést játszott a Bayern München II: Erik ten Hag csapata ugyanis az 1860 München második csapatát látta vendégül. A telt ház előtt lejátszott találkozón mindkét csapat közel ugyanannyi helyzetet alakított ki, az első félidőben Stephan Ribery illetve Lukas Görtler lövését is bravúrral hárított az ellenfél kapusa. Görtler aztán a75. percben megkockáztatom, hogy az év egyik legszebb góljával javította „hibáját”: A 16.osról elementáris erővel bombázott a felső sarokba. A győzelemhez kellett a kapus Leopold Zingerle is, aki a 80.percben két szép védést mutatott be, otthon tartva a 3 pontot. A csapat 8 ponttal lemaradva a Würzberger Kicker mögött, a második helyen áll.
A Bayern München U19-esei nem játszottak mérkőzést az elmúlt héten, a következő esély a bizonyításra szerdán nyílik, mikor is az Eintracht Frankfurt látogat a müncheni sportparkba. A csapatra igazi erőltetett menet vár, ugyanis a következő 11 nap során négyszer is pályára lépnek.
Az U17-es korosztály április 11.-én fogadja a Feriburgot.
djadovicKosárlabda: 5 fordulóval az alapszakasz vége előtt a közvetlen riválishoz, vagyis az Ulm gárdájához látogatott az egyesület kosárcsapata. Svetislav Pesicék az első negyed felénél léptek el igazán ellenfelükről, és már az első negyed 28:15 arányban nyerte is a Bayern. Az Ulm azonban a végül 26 pontig jutó Ohlbrech vezérletével megtáltosodott, és a második negyed közepén már újra egyenlő pontszámmal álltak a felek. A csapatok váltakozva irányították a mérkőzést, és a bajorok hiába vezettek már 15 ponttal is, az ellenfél a negyedik negyedben 5 pontra is feljött. Ekkor azonban John Bryant szépségdíjas triplájával ismét növelte az előnyt, és a hátralévő időszakban már csak Bayern München kosarakat láthatott a közönség. A Bayern legjobbja a könyöksérüléséből visszatérő, és 21 pontig jutó Nihad Djedovic volt.

A fotók a tcom.oldalról, valamint Lukas Görtler Facebook oldaláról származnak.
Források: www.swp.de
www. youtube.com
www.soccerway.com

Related posts

Leave a Comment