You are here
2 Sport 

Bayern München hírek: 2015. június 16.

Bayern München hírek: 2015. június 16. A férfi csapat játékosainak szinte kivétel nélkül befejeződött a 2014/15-ös futballszezon, valamint a kosárlabdacsapat bajnoki döntőjéből is maximum két mérkőzés van hátra. A női labdarúgócsapat ászainak számára azonban még csupán most veszi kezdetét a világbajnokság, valódi erőpróbája.

1Kosárlabda: Az NBA nagydöntő árnyékában lassan befejeződnek Európa legerősebb bajnokságai is. Azzal, hogy Svetislav Pesic gárdája győzni tudott Bambergben, óriási lépést tett  a bajnoki cím megvédésének érdekében. Most már azonban tudjuk, hogy hasonlóan az Alba Berlin elleni párharchoz, idegenben kell biztosítani a győzelmet. A legutóbbi cikkben jeleztem, hogy a csapat nem kevesebb, mint három fergeteges győzelmet, és törvényszerű volt a visszaesés. Állítom, hogy a Bayern már vagy bajnok lenne, ha megnyerte volna  második meccset, vagy a holnapi 40 perc során  dőlhetne el az aranyérem sorsa.  A második meccset  a bajorok szinte végig uralták, és az első félidőben 14 pontos fórt sikerült kialakítani a gyengén dobó ellenféllel szemben. A Broose Baskets tagjai azonban nem adták fel, és a harmadik negyedben hét ponttal csökkentették a hátrányukat. Asz utolsó negyedben ismét a vendégek voltak a jobbak, ám 39 perc 59,9 másodperckor még döntetlen állt az eredményjelzőn. Robinson azonban még eldobta  a labdát, szinte a gyűrő tövéből, így megnyerte a meccset a csapatának (80:78) A Bayern elveszítette a megszerzett pályaelőnyét, és a vereség ténye egyenlőre látjuk milyen hatással van a csapatra. A Bayern legponterősebb játékosa ezúttal is Bryant volt a maga 16 pontjával, Dedovic 15-ig, Stimac 12-ig jutott. A vak is látja a vereség okát: Ki kell mondani, hogy a Bayern München játékosok dobószázaléka finoman szólva is siralmas volt az utolsó negyedben, a sztárok pedig nem pihenhettek anynit, mint mondjuk a Frapport ellen a negyeddöntőben.
A harmadik meccset is a bambergiek kezdték jobban, Thompson vezérletével meg is nyerték az első negyedet. A második játékrész volt a Bayern legerősebb periódusa, ekkor 26 ponttal sikerült megszórni az ellenfelet, s a csapatok 44:44-es állással mehettek pihenni. A roppant kiegyenlített találkozó egyetlen negyedében nem voltak egy súlycsoportban a felek, és a hazaiak 26 pontjára csupán 14 egységgel tudtak válaszolni Gavelék. (A dobószázalék ezúttal is átlag alatti volt.) Az utolsó negyedben mindkét csapat 21 pontot dobott, s így alakult ki a 91:79-es végeredmény. A vereséggel a Bayern München szempontjából 1:2-re áll a párharc. A döntő következő mérkőzését holnap 20 órától a müncheni Audi Domeban rendezik. A német Sport1 (korábbi DSF) által közvetített mérkőzésről beszámolót közlünk 23 óra magasságában.
Mondanom sem kell, a Bayern számára létfontosságú a győzelem.

2Labdarúgás: A hétvégén lejátszották az Európa bajnoki selejtezők aktuális fordulóját, és több játékos is képviselte a Bayern színeit. Schweinsteiger Götze és Boateng teljesítményéről már szó esett a német meccsekkel foglalkozó cikkben, így rájuk most nem térnék ki. Lengyelország megszenvedett Grúzia ellenében, és a 89.percben úgy tűnt, hogy a csoportelsőségre pályázó lengyelek 1:0-ra tudják legyőzni esélytelenebb riválisaikat. Ekkor azonban jött Robert Lewandowski, aki 4 perc alatt, klasszikus mesterhármast szerzett, és 4:0-ra módosított a végeredményt. Ez volt „Lewa” második triplája a selejtezősorozatban. (Gibraltár ellen négyet vágott, még szeptemberben.) A csapatba visszatérő Pierre Hojbjerg végig pályán volt a dánok, Szerbia elleni 2:0-s sikere során. A tavasz az Augsburgnál töltő tehetségre a hét soréán már az U21-es Európa bajnokságon való bizonyítás vár. (Egy sérülés miatt azonban kérdéses, hogy játszhat-e a csehek ellen.)  Juan Bernat csereként lépett pályára a fehéroroszok elleni spanyol győzelem során. (Bernat a meccset eldöntő David Silvat váltotta.)
Mehdi Benatia (Aki több helyen is lenyilatkozta, hogy nem távozik Münchenből.) végigjátszotta Marokkó Líbia elleni mérkőzését, amely után 1:0-s győzelmet ünnepelhetett csapattársaival. A Copa Americán Peru 2:1-es vereséget szenvedett Brazíliától (A sajtóban a Bayern kiszemeltjének tekintett Douglas Costa a 90. percben lőtte a győztes gólt.), Claudio Pizarro nem játszott a mérkőzésen.

Németország 7 ponttal csoportelsőként jutott tovább a Kanadában zajló női világbajnokságon. Mivel a nyolcaddöntők előtt igyekszem cikket írni a világranglista élén álló csapat eddigi mérkőzésein tapasztalt benyomásaimról, így most csupán a Bayern játékosokról ejtenék néhány szót. Leonie Maier a norvégok elleni mérkőzést végigjátszotta, Thaiföld ellen sok kulcsjátékoshoz hasonlóan pihent. A Bayern München csapatkapitánya Melanie Behringer, pont fordított utat járt be, ő Thaiföld ellen játszotta végig 90 percet, és az EB döntő „visszavágóján” ült a padon. (Elefántcsontpart ellen csereként beállva lőtt gólt.) Lena Lotzen  a  két mérkőzés során 135 percet töltött a pályán, az ázsiaiak elleni mérkőzést játszotta végig. Melanie Leupholtz, első meccsen elszenvedett sérülése, sajnos egyenlőre nem jött rendbe.
A német csapat 16 közötti ellenfeléről egyenlőre még nincs információnk.

Források: Facebokk.com
Soccerway.com

Related posts

Leave a Comment