You are here
tabella Sport 

Bayern München hírek 2015. március 30.

Új, hétfőnként jelentkező rovatot indítottam, amelyben a Bayern München egyesületével kapcsolatos heti történéseket szándékozom összegyűjteni. (Ez leginkább azokra a mérkőzésekre vonatkozik, amelyekről nem készült nagyobb lélegzetvételű cikk.)

alaba
Labdarúgó EB selejtezők: Európa a válogatott mérkőzésekre fókuszált az elmúlt héten. Szerdán és csütörtökön barátságos mérkőzéseket rendeztek, a hét hátralévő részén viszont már az Európa bajnoki selejtezőcsoportokban zajlott a küzdelem. A világbajnokságra a Bayern München adta a legtöbb játékost, ám a válogatottak száma a nemzeti tizenegyből való visszalépések (Ribery. Lahm) , a sérülések (Javi Martinez, Robben), illetve a formahanyatlások miatt (Dante) kissé megcsappant az elmúlt időszakban.
A Bayern német játékosainak teljesítményét két korábbi cikkemben már véleményeztem, így röviden csak azt a tényt közölném, hogy valamennyi bajor illetőségű játékos pályára lépett a Nationalelf valamelyik mérkőzésén. Az ausztrálok illetve a grúzok elleni 90 perc alapján Jeroem Boateng nyújtotta számomra a legjobb teljesítményt a klubcsapat játékosai közül. (A hátvéd a második mérkőzésen játszott.)
David Alaba végigjátszotta Ausztria elleni mérkőzését, és (az összefoglalók alapján) csapata egyik legjobbja volt. A kiváló játékos amellett, hogy gyönyörű gólt szerzett, négy góllal végződő (szépségdíjas) osztrák támadásban is kulcsszerepet játszott. Alaba profizmusát ismerve viszont valószínűleg nem tud tiszta szívből örülni az 5:0-s sikernek, mivel elrontott egy tizenegyest.
Juan Bernat 12 percet játszott az Ukrajnát 1:0 arányban legyőző spanyol válogatottban, a Bayern játékosa a végeredmény kialakulását követően lépett pályára, e rövid idő alatt nem igazán tudott érdemben hozzátenni a mérkőzéshez.
A lengyel válogatott csapatkapitányaként lépett pályára Robert Lewandowski Írország ellenében, ám a tavalyi Bundesliga gólkirály nem igazán tudott kitűnni a végül döntetlent játszó nemzeti csapatból.
Valamennyi említett játékos csapata az első helyen áll a csoportjában.

tabella
A Bayern München női csapata átmenetileg átvette a vezetést a tabellán, miután 2:1 arányban legyőzte a kiesés elől menekülő SC Sand csapatát. Thomas Wörle együttese egy küzdelmes mérkőzésen diadalmaskodott. A csapat rögtön az első percben hátrányba került, amit fél órával később Gina Lewandowski egalizált, aki egy szögletnél előrehúzódva használta ki az ellenfél védőinek rövidzárlatát. A győztes gólt Caroline Abbe szerezte, aki fejjel volt eredményes.
A győzelemmel a Bayern megőrizte esélyét a bajnoki címre, ám a Wolfsburg még nem játszotta le aktuális mérkőzést. (Sem a gárda legfőbb üldöző a Frankfurt.)
Még három teljes kör van hátra a Bundesligából, és kezd kirajzolódni egy drámai hajrá képe.

A Bayern München II igazi presztízsmeccset játszott, hiszen a negyedosztályú gárda, az Illertissen csapatához látogatott. A találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik egy szöglet után vezetést szereztek, ám örömük 1 percig sem, mivel Steinhardt szinte azonnal egalizált. A lelkes szurkolók által biztatott Illertissen azonban nem sokall később ismét megszerezte a vezetést, Wengkamp gólja képében a bajorok ismét nagyon hamar válaszoltak. A mérkőzés végül az 52. percben dőlt el, mikor is Görtler megszerezte a győzelmet jelentő találatot. A meccs összképéhez tartozik, hogy a hazaiak az utolsó percben egy ordító lehetőséget hibáztak el.
A „kis Bayern” jelenleg a bajnokság második helyén áll, nehezen befogható távolságra a Würzberg Kickers csapatától.
Az egyesület utánpótláscsapatai közül az U17-esek pihentek, a 19 éven aluliak pedig 0:0-s döntetlent játszottak a Greuther Fürth ellenében. A beszámolók alapján Heiko Vogel együttese sokkal több helyzetet dolgozott ki ellenfelénél, ám mint látjuk hiába.
A csapat jelenleg az 5. helyen áll (Leginkább az utóbbi mérkőzések botlásai miatt.), ám ha elmaradt mérkőzését győzelemmel zárja, az év végén akár az ezüstérem is összejöhet.
bayern kosár
Kosárlabda: Az elmúlt hónapban tapasztalt kissé gyengébb játék (Kiesés a nemzetközi kupából, két vereség otthon.) után ismét jól teljesít az egyesület kosárcsapata. Svetislav Pesic gárdája imponáló magabiztossággal győzte le az utolsó helyen álló Crailsheim együttesét. A továbbra is harmadik helyen álló (biztos rájátszást jelentő hely) Bayern legjobbja John Bryant volt, aki 19 pontot, és 14 lepattanót szerzett.

A fotók David Alaba, és a Bayern München női csapatának a Facebbok oldaláról valamint a www.muenchen.de oldaláról valóak.
Források: Soccerway.com
Youtube.com
Bild.de

Related posts

Leave a Comment