You are here
06 Sport 

Bayern München: Meglepetésről szó sem volt

Bayern München: Meglepetésről szó sem volt. Egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy a rekordbajnok tovább fog lépni a DFB kupa első fordulójából. A Dávid és Góliát összecsapásaként aposztrofált mérkőzés papírforma eredményt hozott.

Bayern München: Meglepetésről szó sem volt

0A karlsruhei mérkőzésre Pep Guaridola egyfajta „vegyes” csapatot állított ki, hiszen olyan sztárok mellett, mint Vidal, Götze, vagy Lewandowski azért szerepet kaptak olyan játékosok is akik egyelőre peremembernek számítanak a csapatnál. (Ulreich, Kimmich) Nyilvánvaló volt a helyzet, hogy nem a legerősebb gárda fog kezdeni egy ilyen mérkőzésen, ám az összeállítás valamilyen szinten nyomatékosította is, hogy a Bayern komolyan veszi a mérkőzést. (Nyilvánvalóan valamifajta szóbeli megalkuvás is volt a Nöttingennel, hogy nem a második csapat gerince játszik.)
Az amatőrökből álló vendégek külön elhalasztatták mérkőzéseiket, hogy illően fel tudjanak készülni a rekordbajnok ellenében.

01A meccset egyértelműen a Bayern München  kezdte jobban, és rögtön az első percekben döntésre akarták vinni a dolgot Boatengék. 5 perc sem telt el a játékból, amikor egy kezezés miatt a játékvezető büntetőhöz jutatta a vendégeket, melyet Vidal értékesíteni tudott. A gól után a müncheniek (rossz szokásukhoz híven) visszavettek a tempóból, és megtörtént az amire senki sem számított. A nöttingeniek szép támadást vezettek, amelynek végén Ulreichről kijött a labda, a pontosan érkező Hecht-Zirpel pedig kiegyenlített. A fordított nap mámorát azonban nem élveztette az ötödik ligás gárda, hiszen 1 perc sem telt el, és Götze egy ajtó-ablak szituációból ismét vezetéshez jutatta a Bayernt. 10 perccel később aztán eldőlt a mérkőzést: Lewandowski a kapu előtt kapta meg a labdát, és  a lengyel túl jó focista ahhoz, hogy egy ilyen helyzetet kihagyjon. A pályaválasztó csapat azonban nem adta fel. és többször is igyekeztek zavarba hozni a bajor védelmet. (Sikertelenül.) Félidőben Guardiola kettő is cserélt, Hojbjerg érkezett Vidal helyére, majd 10 perccel a fordulás után Robben váltotta Lahmot. A holland klasszis becserélése kissé megélénkítette a csapat játékát, Douglas Costával kettesben állandó potenciális veszélyt jelentettek.  Mégsem ők, hanem Götze hagyta ki a második félidő legnagyobb  helyzetét, mikor is Kraski kapus bravúrral tudott védeni. A Nöttingen is próbálkozott, az utolsó percekben csak Ulreichen múlott, hogy nem lett még szorosabb a mérkőzés. A lefújás után konstatálhattuk, hogy győzött a nagyobb tudás, ám a kiscsapat is szépen helytállt.

02A Bayern München szurkolói mondhatják, hogy  elégedetlenek a kedvencek teljesítményével, ám a győzelmet nem kell megmagyarázni, azt pedig, hogy nem kockáztattak a játékosok egy esetleges sérülést szintén nem. Ennél a csapatnál 6-7 góllal biztosan jobb egy felpörgött Bayern, ám tegnap az idény második tétmeccsén ennyire futotta. (Különben is emlékezhetünk, hogy a 2007/08-as vagy a 2009/10-es kupaszezon még ennél is nehezebben kezdődött, és milyen szépen végződött.) A csapat nem hajtotta ki magát, (Némely játékos futóstatisztikájára kíváncsi vagyok.), de ez is bőven elég volt a sikerhez. Ami egy picit gondot jelent a számomra, az megint az egygólos előnyre való ráülés. Most a határtalan technikai fölény miatt ezzel nem volt gond, és Hamburgban sem jelentene problémát, de egy olyan csapat ellen, amellyel a ki nem mondott célért kellene meccselni,   már kérdéses lenne ez a fajta mentalitás.

A Nöttingen ellen megemelem a kalapomat, a kis falu büszke lehet legjobbjaira. Az ötödosztály képviselője gyönyörűen helytállt, a gól pedig egy életre emlékezetes lehet a szurkolók, és a játékosok számára. Nem mentek feltartott kezekkel a pályára, nem tisztelték az ellenfelet, és ez hozta meg a nem várt, szoros eredményt.  Még szót ejtenék a karlsruhei stadionban helyet foglaló közönségről is, akik óriási hangulatot csaptak, dzsemborivá változtatván a mérkőzést.

03A Bayern játékosok közül ha valakinek ez volt a legjobb formája a szezonban, akkor ott bizony komoly gondok lehetnek, hiszen szinte senkinek sem kellet megvillantania valódi tudását a tegnapi meccsen.
Sven Ulreich meglehetősen bizonytalan volt első tétmérkőzésén, egy ilyen teljesítményre Ivan Lucic, vagy akár Tom Starke is képes lenne. A helyezkedésén mindenképpen javítani akar, ha ő szeretne lenni a csapat kupakapusa.  Boateng és Alaba kiemelkedtek a védelemből, mindketten jól futballoztak, előbbi játékos volt az aki talán a legkomolyabban vette az ellenfelet. (Rafinha és Bernat ezúttal nem villogott.) Kimmichet ezúttal is a jók közé lehet sorolni, az ilyen meccsek kellenek ahhoz, hogy a kezdőcsapat oszlopos tagjává váljon a szezon végére. Lahm középen játszott,  várható teljesítménnyel, a kapitányt nyilvánvalóan a szezonrajt miatt pihentették. Götze megint olyan teljesítményt nyújtott, mint az előkészületi meccseken: Gólt lőtt, a meccs jelentős részében nem is volt rossz, ám akadtak percek, amikor nehezen lehetett észre venni. Arturo Vidalra külön ki kell térnem, mivel megint roppant hasznosan futballozott, és ráadásul meglőtt az első gólját is a csapat mezében,de 05megint a fejével gondok voltak. (Pörölt, sárga lapot kapott egy felesleges szabálytalanság miatt, nem csoda, hogy Guardiola lehozta.) A világhírű német orvostudomány egyik következő előrelépése lenne, ha a chilei számára kifejlesztenének egy olyan nyugtató, amely nem hat a fizikai teljesítményére, és még a doppinglistán sincsen rajta. Douglas Costa megint fergetegese játszott, akadtak pillanatok, mikor elemében volt. Ha ilyen jó lesz a csapat szélsőjátéka, úgy gondolom, hogy szép hónapok várnak reánk. Lewandowski gólt lőtt, így teljesítette a feladatát, formája körülbelül a tavaly decemberihez hasonlítható. (Nem csúcsforma, de érezni benne a lehetőséget.) Hojbjerg megint jól szállt be a mérkőzésbe, bizonyítván, hogy egyike a csapat nagy ígéreteinek, Robben csereként is a meccs egyik legjobbja volt, Dante pályára lépése pedig már a mérkőzés érdemi részének lezárulása után történt.

A Bayern München számára pénteken jön  a következő mérkőzés, mikor is a Hamburg lesz az ellenfél a Bundesliga nyitófordulójában. A DFB kupa második fordulójának párosítására augusztus 14-én derül majd fény. A második kör mérkőzéseit október 27/28-án rendezik.

Related posts

Leave a Comment