You are here
12278718_1699557023612818_8825731527990609457_n Sport 

Bayern München- Olympiacos: Rekordbajnokok egymás ellen

12278718_1699557023612818_8825731527990609457_n
Két bajnoki rangadó között egy számukra szinte tét nélküli BL mérkőzésen láthatjuk a Bayern München játékosait. Maximum papíron tűnik úgy, hogy a mai mérkőzésen a csoportelsőségért fognak megmérkőzni a csapatok, a papírforma azt ígéri, hogy a müncheniek felülmúlják görög riválisukat, akik majd mégis a második helyről kezdhetik meg az utolsó kört.

A hétvégi geiserkircheni siker áldozattal járt a Bayern számára, hiszen David Alaba könnyebb sérülést szenvedett, és a mérkőzés kihagyására kényszerül. Az osztrák helyét a sajtóértesülések szerint Rafinha foglalhatja majd el, de úgy gondolom, hogy nemcsak a brazil játékos kaphat több szerepet ma az eddigi perememberek közül. Véleményem szerint Joshua Kimmich pont az ilyen meccseken tudná bizonyítani, ébredő klasszisát, és Robben hétvégi teljesítménye után nem lennék meglepve, ha inkább Kingsley Comant látnánk a szélen. A védelemben Benatia visszatérése, és formája örömre adhatott okot, a marokkói akár egy ilyen kaliberű meccsen is beférne a kezdőbe, de azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy Holger Badstuber kezdőként fusson ki a mai meccsre. (Pep Guardiolától minden kiellik.) Akinek a játékára viszont ma nagyon kíváncsi leszek, az Arturo Vidal: A chilei hullámzó formát mutat, ám Thiago januárig való kidőlése miatt most véglegesen bebizonyíthatja, hogy tévednek akik azt hiszik rossz vétel volt. A Bayern formája mindenesetre lehengerlőnek tűnik, és amennyiben ma is a tudásának megfelelően játszanak a játékosok, ismét fölényes bajor győzelmet láthatunk.

Az Olimpiacos csapata már idén is bebizonyította, hogy 1-2 meccsen bárkit el tud kapni, és londoni győzelme után potenciális esélyese lett a csoport második helyének. Ez a csapat jelenleg egyértelműen a görög futball zászlóshajója, ám a kerete még mindig nem elég erős ahhoz, hogy valami igazi bravúrt bemutasson. (Mondjuk az Arsenal kiejtése már ebbe a kategóriába tartozna.)
A meglehetősen fiatal összetételű csapat nagy sztárját Esteban Cambiassot a Kicker szerint ma nem láthatjuk a kezdőcsapatban, így a gárda vezére a fiatal irányító, Fortounis, valamint a nigériai csatár Ideye lehetnek. Az Olimpiacos ismét toronymagasan vezeti a bajnokságot, ám nem túl jók az előjelek a gárda számára, hiszen hétvégén egy szurkolói tömegverekedés miatt nem tudta lejátszani aktuális mérkőzését a görög rekordbajnok.

A csapatok történelme 1980-ban kezdődött, akkor a BEK első fordulójában a Bayern 7:2-es összesítéssel lépett tovább. A szeptemberi mérkőzésen 3:0-s német siker született.

A mérkőzést 20 óra 45 perctől a Sport1 közvetíti.

Related posts

Leave a Comment