You are here
berek gábor Interjú Nonstop bodybuilding & Fitness 

Berek Gábor – fekvenyomástól a testépítésig

Vallja azt, ha csinálunk valamit, azt magunkhoz mérten maximálisan tegyük, mert így tudunk előre haladni. Sport karrierje során a kitartása és az, hogy látta a maga előtt lebegő célt mind segítette abban, hogy elérje az eredményeit. Berek Gáborral beszélgettem.

 Hogy érezted magad mikor először lementél az edzőterembe?

Amikor először lementem a terembe, egy igazi hardcore gyúros közegbe cseppentem bele. A Falon mindenhol legendás testépítők, erőemelők képei díszelegtek. A gépek régebbi típusúak voltak és igazi ’’vas szag’’ áramlott a levegőben. Éreztette a hely velem, hogy itt kemény munkával eredményeket tudok elérni.

dsc_0869

Mi az, ami ennyire megragadott az edzésben?

Főként az, hogy a befektetett munka mindig megtérül, és azt látom a testemen illetve az energiámon is. Először az erő érdekelt, leginkább az igazi erőemelő gyakorlatok vonzottak, fekvenyomás, felhúzás, guggolás… Annyira szerettem edzeni, hogy a hét mindennapján lent voltam a teremben és 3-4 órát is edzettem. Szerencsére a lelkesedésem megtérült, mert egyre nagyobb súlyokkal tudtam edzeni. Példának mondanám el, hogy az első fekvenyomásom 50kg volt, 1 hónapra rá már 120kg-ba nyomtam 2-3-at!

Mennyi időd volt felkészülni az első versenyedre?

A sportkarrieremet két részre tudnám osztani. Az első a fekvenyomás a másik pedig a mostani, ami a testépítés. Mind a kettőt szeretem, nem tudnám azt mondani, hogy az egyik jobb, mint a másik. Mind a kettő nagyon kemény sport! A fekvenyomásban a GPC Világbajnoki címig jutottam el.

Ebben a szövetségben tartok még mindig egy világcsúcsot, amit -100kg-s súlykategóriában nyomtam, ez 238kg volt! A kérdésedre visszakanyarodva 7 évet versenyeztem fekvenyomásban, a legeslegelső versenyemre 2 hónapot készültem és nyomtam akkor 142,7kg-ot.

12798842_1072292892813289_8057164093053497647_n

Hogyan bírod a stresszt, ami a verseny felkészülési idő alatt ér?

       Szeretem a kihívásokat! Szerintem jól kezelem a stresszt!

Milyen eredményeket mondhatsz eddig magadénak és ebből ki tudnál egyet emelni, amire a legbüszkébb vagy?

Mindegyikre büszke vagyok, mert tudom, hogy nem adják ingyen! Sok melóval, lemondással jár! Amit leginkább kiemelnék a fekvenyomásban a GPC Világbajnoki Cím és testépítésben a WBPF Világkupa!

DSCN9270

Van saját életfilozófiád, amihez tartod magad és mindig erőt ad?

Ha csinálunk valamit, azt csináljuk magunkhoz mérten maximálisan. Nem vagyok híve a fél munkának, talán ezért se tudom feladni. Kitartás mindenhez kell. Erre a sport tanított meg, ha el akarsz érni valamit, akkor meg kell tenned mindent azért, hogy célegyenesbe érj.

Van szakmabeli, akit példaképednek tekintesz vagy inspirál téged?

  Motiváció mindenhez kell! Mert néha az embernek elfogy és akkor várja, hogy valaki hátba verje, hogy gyerünk csináljuk meg, mert ez az álmod. Kiemelni nem szeretnék senkit, de szerencsére nagyon sok inspiráló ember létezik körülöttem!

DSCN9373

Mivel foglalkozol, amikor nem az edzőteremben vagy? Mi a civil foglalkozásod?

Az életem a munkám 🙂 Szerencsére azt csinálom, amit szeretek, személyedző a foglalkozásom.

Van olyan hétköznapi étel, amit általában nem fogyaszthatsz, de néha nem tudsz neki ellen állni?

Ha versenydiétában vagyok nincs csalás. Akármit elém lehet rakni, akkor sem eszem belőle. Off szezonban (ez azt jelenti nálunk, hogy éppen nem készülünk versenye, pihenést tartunk az évben) amit megkívánok, megeszem. De nem vagyok a híve a zsíros kajáknak, inkább eszek egy pizzát és le is zártam a félre kajálást. Igazából, már nem hiányzik a rossz kaja, inkább minőségi ételekre költök, úgy érzem magamat teljesnek!

Néha, ha egy kis szabad időd, akkor mit csinálsz?

Szabadidőmet a párommal töltöm, és pihenünk. Mi számít pihenésnek? Nálunk az, amikor teljesen kikapcsolunk és nem foglalkozunk mással csak egymással.

10464093_656874214406363_503575020131308240_n

Mit üzensz a fiatal generációnak, akik még szinte csak ismerkednek a kondival. Mit tegyenek akkor, ha nagyon maguk alatt vannak?

Vágjanak bele! Ha az ember maga alatt van és nem tud mit kezdeni, célozzon meg bármilyen célt és vegye magát körül pozitív emberekkel, meglátja boldog élete lesz, úgy hogy még az álmai is beteljesülnek!

Hogyan képzeled el magad 20 év múlva?

Ne rohanjunk ennyire előre! Nem vagyok egy ilyen több évre betervezős ember. Bármi történhet addig és akkor elbukom! Inkább azt mondom, hogy éld az életed úgy, hogy szeresd és ne úgy, hogy majd pár év múlva jobb lesz. Hozd ki magadból a maximumot, de közben élvezd is!

Most én a tavaszi szezonomon tudom elképzelni magam, ami májustól kezdődik! brutálisan felkészülve! 😉 Sok komoly versennyel! Magyar Bajnokság, WBPF Európa Bajnokság , WABBA Világ Bajnokság…

Köszönöm szépen a válaszaidat és további sikereket kívánok neked!

További információkat találtok itt:

https://www.instagram.com/berekgabe/

https://www.facebook.com/Gababoy

https://www.facebook.com/Berek-G%C3%A1bor-192278414295152/?fref=ts

Related posts

Leave a Comment