You are here
unnamed-6 Desszertek Nonstop Receptek 

Bonbonok házilag

Idén saját készítésű bonbonokkal szeretném meglepni a szeretteimet, így jött az ötlet, hogy készítek pár ízesítésű bonbont. Elsőre a dióssal próbálkoztam meg.

Hozzávalók:

-több féle csokoládé

-dió

-színes gyöngyök

-szilikon forma

Elkészítés:

unnamed-7
unnamed-3
unnamed-4
unnamed-5
unnamed-6
A diót apróra vágtam, és megpirítottam. A szilikon formába tettem színes kis gyöngyöket. Forrásban lévő víz felett megolvasztottam a fehér csokoládét, majd a formába kezdtem kanalazni. A gázt nem kapcsoltam le, kisebbre vettem, hogy a csokoládé ne dermedjen meg. Miután mindegyik formába tettem csokoládét, tettem rá diót. A maradék fehér csokoládéból tettem még rá, majd megolvasztottam az étcsokoládét is, s azt kezdtem kanalazni a formába. Hideg helyre tettem hogy megdermedjen a csokoládé, ezután kiszedtem a formából.

Lehet bele tenni marcipánt, aszalt gyümölcsöket, nutellát, bármit amihez kedvetek van.

Jó készülődést 🙂 !

Kuláné Németh Noémi

15554665_1208999439186585_1197235476_n-2

Related posts

Leave a Comment