You are here
unnamed (1) Interjú 

Borsa Brown új regénye egy érzelmi hullámvasút


unnamed

A Maffia trilógia után megint egy olyan világba kalauzolja el az írónő az olvasókat, amelyet csak ritkán, vagy egyáltalán nem láthat egy átlagember. Borsa Brown Az Arab című könyvét október 9.-én mutatták be a nagyközönségnek, ebből az alkalomból beszélgettünk. Hogyan született meg az írónő új regénye?

Honnan merítettél ötletet Az Arab című regényedhez esetleg van hasonló élményed?

Nem titok, hogy romantikus-erotikus stílus az enyém. Nyílván szerelmi történetet szerettem volna ismét megírni, de olyat, amiben az érzések szélsőségesek, és amik maguk alá temetik az olvasót. A keleti és az európai kultúra összevetése megfelelően izgalmasnak ígérkezett. Ez egy nagyon elzárt világ, így mindenképpen kihívásként éltem meg hogy erről írok. Hogy van e hasonló élményem? Mihez hasonló? Rengeteg arabot ismertem meg, és a mai napig jóba vagyok velük, de a történet a képzelet szüleménye. A karakterek talán nem. De a sztori az igen.

unnamed

Mely érzéseidet használtad fel az íráshoz?

Hát körülbelül mindegyiket. Miközben írtam, voltam szívtelen dög, érző nő, szerető anya, mérges-feminista amazon, és más kultúrát megértő-elfogadó ember. Pár olvasó már azzal jellemezte Az Arab című könyvet, hogy ez egy érzelmi hullámvasút. Pontosan. Én is ebben a hullámvasútban ültem, mikor írtam.

Hogyan érezted magad a könyvbemutatón?

Nagyszerűen! A szülővárosomban, Vácott tartott könyvbemutatóm most kicsit rendhagyó módon zajlott. Beszélgetésekkel tarkított volt és jó hangulatú. Szerintem a vendégek is nagyon jól érezték magukat. Beszélgettünk komoly kérdésekről is, és olykor nevettünk.

A budapesti olvasás éjszakája ugyanígy zajlott. Ilyenkor a könyvesboltok szinte színházzá változnak és nyüzsögnek. Fantasztikus. Sosem láttam még könyvtárat, vagy könyvesboltot ilyen laza keretek között működni.

Eddig is nagyon sikeresek voltak a Maffia regényeid, hogyan fogadta a közönség az új könyvet?

Már nagyon várták. Ez iszonyatosan nagy örömmel töltött el, de egyfajta nyomás is. Az író mindig adni, vagy mondani akar valamit a könyveivel, és kicsit talán fél attól, hogy az olvasó ezt meg-e találja a műben. Az eddigi visszajelzések nagyon pozitívak, azt hiszem az olvasók többsége megértette miről is szól a könyv.

unnamed (2)

Minek köszönheted azt, hogy már most ennyire népszerű az új regényed?

Nyilván a trilógiának. A meglévő olvasók hűségesek maradtak. Bár igaz az is, hogy a jelenlegi politikai viszonyok, a címválasztás, a borító, mind a könyv alá dolgoznak, de ez nem volt szándékos. A kézirat már 2014 nyarán kész volt. Igaz bőven kellett hozzá még utólag írnom, mert a manapság történt események miatt, csak így állja meg a helyét. Már készen volt a kézirat, amikor például meghalt a szaúdi király. Kicsit puffogtam is, hogy ezt nem hiszem el!  Át kellett benne emiatt sok mindent dátumoznom, és újra információk után futnom ez ügyben. Szerencsére, aki segített, az ebben is megtett mindent, hogy pontosan, összeszedetten tudjam megírni a történteket. Ez elég nehéz, mert nem szabad elfelejteni, hogy ez elsősorban egy erotikus-romantikus regény. Az olvasó nem érezhet mást közben.

Tervezel majd a közeljövőben folytatást esetleg?

Jaj! Ezt naponta százan kérdezik meg. A most megjelent könyvnek az a címe, hogy : Az Arab. Férfi szemmel van megírva. Nem kifejezetten második résznek mondanám, inkább másik oldalról mutatásnak a folytatását. Annak a címe: A Magyar. Abban a magyar nő fog mesélni. Sokkal lágyabb lesz és nőiesebb, azt hiszem, szépen simul majd egymáshoz Az Arab-bal.

Szerintem mindent a legoptimálisabb ponton kell elengedni. Eszerint dolgozok, és e szempontok alapján döntöm el magamban, hogy érzelmileg megéri-e egy folytatást írni. Ebben sosem lehet befolyásolni.

Hogyan ismerkedtél meg Sohonyai Attilával?

Számomra ő egy ikon. A versek mindig is a gyengéim voltak, emiatt kezdtem írni is, nem mellesleg az irodalmat imádom. A hivatalos oldalára találtam rá, azóta iszom minden szavát. Aztán az olvasás éjszakáján odalépett hozzám, bemutatkozott, és közölte, hogy ő is figyel engem, és most miattam van itt. Levegőt is alig kaptam. Megajándékozott egy dedikált verseskötettel, és én is őt Az Arabbal.

Milyen írásokon dolgozol jelenleg?

Jelenleg „A Magyar”-t írom, de tavaszra tervezzük például az „Egy férj prostija” című erotikus novellasorozatom regény változatát is. Kibővítve minden jóval és sok karakterrel. Szerintem fantasztikus lesz. Az igazság az, hogy nagyon szerencsés helyzetben vagyok. A kiadóm hatalmas szabadságot ad nekem. Mára már ott tartunk, hogy egyáltalán nem szólnak bele a témaválasztásba. Ez nagyon nagy bizalom és elismerés a részükről. Egyébként is sokszor kapok tőlük dicséretet, de az ilyen gesztusok jelzik, hogy nagyon fontos vagyok nekik. Úgy, ahogy ők is nekem.

unnamed (1)

Milyen terveid vannak az elkövetkező időkre?

Tervem az rengeteg van. A fejemben van legalább öt könyv, valószínűleg meg is írom majd őket.  Ezen kívül tárgyalgatunk fordításokról is, úgyhogy nem unatkozom.

Legfőbb tervem azonban az, hogy az olvasók szívében maradjak.

Köszönöm a válaszaidat! További sikereket kívánok neked és minél több olvasót!

További infókat találtok itt:

Borsa Brown közösségi oldala

Az Álomgyár Kiadó honlapja

Korábbi interjúnk Borsa Brown-nal:

http://nsppress.hu/maffia-es-szerelem/

Related posts

Leave a Comment