You are here
dopping_oroszo-540x405 Sport 

Búcsúzhatnak az oroszok az olimpiától?

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) ideiglenesen felfüggesztette Oroszországot doppingprogramja miatt. Az orosz atléták sem a riói olimpián sem a világbajnokságon, egyszóval semmilyen nemzetközi versenyen nem vehetnek részt.Nemzetközi Atlétikai Szövetség szavazáson döntött az oroszok helyzetéről. A felfüggesztés egészen addig tart, amíg Oroszország be nem bizonyítja, hogy betartja a WADA vagyis a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség kódexét. Ha nem sikerül időben teljesíteni a feltételeiket, lemaradhatnak a 2016 márciusi világbajnokságról vagy akár az augusztus 5-én kezdődő riói olimpiáról is. Ezen kívül nem rendezhetik meg a gyalogló világkupát Csebokszariban és a junior világbajnokságot Kazanyban.
d2

Az Wada 323 oldalas jelentésében javasolta, hogy az IAAF függessze fel Oroszországot és az atlétáik ne indulhassanak még a riói olimpián sem. Még egyetlen országot sem függesztettek fel doppingügyei miatt, de ez az eset merőben más mint az eddigiek, ugyanis a laboratórium vezetője beismerte, 1400 mintát semmisítettek meg szándékosan Moszkvában. A titkosszolgálat is védte a doppingolókat, sőt még Vitalij Mutko az orosz sportminiszter is korrupt.

Azt már biztosan tudhatjuk, hogy 4 edzőt 1 orvost és 5 atlétát élete végéig eltiltanak a sporttól, köztük Marija Szavinovát és Jekatyerina Pojsztogovát. Nagy érvágás lehet ez az oroszoknak, hiszen a legtöbb aranyukat ezzel a sportággal szerzik az olimpián.

20151109marija-szavinova-jekatyerina-pojsztogova-londoni

Forrás:Metropol

Related posts

Leave a Comment