You are here
14681632_1157193514367178_7557866869922616047_n-1 Nonstop Receptek 

Csalamádé

14681632_1157193514367178_7557866869922616047_n-1

Hozzávalók:

5 kg alapanyag:

  • ebből 1 kg vöröshagyma,
  • 4 kg egyéb. (káposzta, paprika, uborka, sárgarépa, zöld paradicsom)
  • 2,5 dl 10 %-os ecet
  • 40 dkg cukor
  • 12 dkg só
  • fűszerek,
  • borkén,
  • tartósítószer

A zöldségeket jó alaposan megmossuk, és összevágjuk. Miután az összes hozzávaló össze van aprítva, mérjük le, mert fontos hogy megfelelő arányban legyenek benne a tartósítók, fűszerek. Összekeverjük az egészet, s üvegbe tesszük a zöldségeket. Mi úgy szoktuk, hogy elsőnek a zöldségeket tesszük bele, s utána tesszük rá a levét. Figyeljünk arra hogy az üvegek is rendesen ki legyenek mosva. Illetve ha benne van a zöldség + rajta a lé, akkor ne legyen levegős.

Zárjuk le az üvegeket, rendesen húzzuk meg a tetőket. Pár hét érés után lehet is fogyasztani. Lehet bele tenni erős zöld paprikát, attól pikánsabb lesz.

Nagyon finom, és tartós csalamádé, akár 2 évig is eláll.

Jó munkát hozzá!

 

Írta:

Kuláné Németh Noémi

Related posts

Leave a Comment