You are here
Martin ''The Wolfie'' Adams (Fotó: Getty Images) Hírek Sport 

Darts: Martin Adams is indul a 2015-ös Grand Slam of Dartson

Martin ''The Wolfie'' Adams (Fotó: Getty Images)
Martin ”The Wolfie” Adams (Fotó: Getty Images)

Darts: 2007 óta próbálkozott a PDC azzal, hogy meghívja a BDO-s Martin ”The Wolfie” Adamset a Grand Slam of Darts elnevezésű eseményre, ezúttal úgy néz ki sikerrel jártak.

Az 59 éves angol játékos nem először indulna PDC-s eseményen, utoljára 2001-ben volt jelen a profi szövetség egyik versenyén, nevezetesen a World Grand Prix-n, ahol a negyeddöntőig jutott.

A Grand Slam of Darts egyébként egy olyan verseny, amely meghívásos rendszerben történik, tehát az adott évben rendezett nagy PDC-s versenyek (A BDO-nál csak a világbajnokság alapján) hívják meg a versenyzőket, a PDC-nél eddig az idei világbajnok skót Gary Anderson, a tavalyi Grand Slam döntősei, Phil Taylor és Dave Chisnall, az idei UK Open győztes Michael van Gerwen, a tavalyi ifjúsági vb-döntősei, az angol Keegan Brown és az osztrák Rowby-John Rodriguez, az idei csapat-világbajnok Adrian Lewis és a finalista skót Peter Wright és a Masters idei döntőse, Raymond van Barneveld lesz ott biztosan, de még van kiadó hely az össz. induló 32 fő.

A BDO-s versenyzők közül az idei világbajnok Scott Mitchell és az említett Martin Adams, a tavalyi World Masters győztese, Martin Phillips és az idei World Trophy bajnok, Geert de Vos indul Wolverhamptonban.

Az idei torna összdíjazása 400.000 angol font (174 millió forint), ebből a győztes kap 100.000 fontot (43 millió forint), a döntő vesztese pedig 50.000 fontot (21 millió forint) tehet zsebre.

A 2015-ös Grand Slam of Dartsot november 7-15 között rendezik meg a wolverhamptoni Civic Hallban.

N.M

Related posts

Leave a Comment