You are here
Michael van Gerwen (Fotó: BBC) Hírek Sport 

Darts: Michael van Gerwen nyerte a 2016-os Premier League-t

Michael van Gerwen (Fotó: BBC)
Michael van Gerwen (Fotó: BBC)

A holland világelső Michael van Gerwen nyerte a 2016-os Premier League-t, miután az elődöntőben az angol Adrian Lewist, majd a döntőben a 16-szoros világbajnok Phil Taylort győzte le Londonban.

Az 1. elődöntő:

A londoni O2 Arénában rendezett négyes döntőt két korábbi világbajnok nyitotta meg, nevezetesen Michael van Gerwen és Adrian Lewis. Ezen a mai meccsen inkább a holland akarata érvényesült, hiszen 7 leg után 6-1-re vezetett van Gerwen, de még a szünet előtt az angolok kétszeres világbajnoka “feltámadt” és 6-4-es eredménnyel vonultak pihenőre, ami Lewisnak nem tett jót, hiszen holland ellenfele magasabb fokozatra kapcsolt és végül 10-4-re van Gerwen diadalmaskodott és készülhetett a döntőre.

A 2. elődöntő:

A darts legenda Phil Taylor és a regnáló világbajnok skót Gary Anderson mérkőzése nem volt ennyire egyértelmű, bár Taylor 2-0-ra elhúzott a kezdésnél, viszont a “Repülő skót” feljött 2-2-re, majd fej-fej mellett haladtak egészen 4-4-ig, ahol Taylor magához vette az irányitást és az előző elődöntőhöz hasonlóan itt is 6-4-es állás volt az eredményjelzőn a szünetben. A pihenő után a sportág nagy öregje ismét elhúzott, ezúttal 8-4-re, melyről Anderson újra feljött és 8-7-ig meg sem állt a skót, végül Taylor remekül hajrázott és 10-7-re legyőzte az előző évi Premier League-győztes skótot és várhatta a van Gerwen elleni finálét.

A döntő:

A londoni közönség erre a fináléra számított az előzetes esélyek alapján és persze egy kiélezett meccsre, nos, csalódniuk kellett, ugyanis Michael van Gerwen hozta az elődöntős formáját, bár Taylor egyszer vette át tőle a vezetést még az elején, ez sem zavarta meg a holland világelsőt és 7-3-as vezetésnél mentek pihenőre, ezt követően is a holland volt a kezdeményezőbb, míg Taylor inkább a közönséggel csevegett egy keveset, mindenesetre Michael van Gerwen 11-3-ra elkalapálta a 16-szoros világbajnok Phil Taylort és 2013 után másodszor lett van Gerwen a Premier League győztese.

Statisztika:

Statisztikailag is Michael van Gerwen volt az első, több tekintetben, például ő dobta az idei bajnokság legtöbb 180-asát (73-at) és a legmagasabb kiszállóval is ő büszkélkedhet (170) és a legmagasabb átlag is hozzáfűződik (106,49) és az is elmondható róla, hogy a lejátszott 18 meccsből (az elődöntőt és a döntőt is beleszámolva) csupán 1-et veszített el és persze ott van az a világrekord körátlag, amit még az alapszakaszban dobott Aberdeen-ben Michael Smith ellen február 25-én (123.40).

N.M

Related posts

Leave a Comment