You are here
Taylor, Anderson és van Gerwen (Fotó: Sky Sports) Hírek Sport 

Darts-vb: Az 1. nap összefoglalója

Taylor, Anderson és van Gerwen (Fotó: Sky Sports)
Taylor, Anderson és van Gerwen (Fotó: Sky Sports)

Csütörtökön elrajtolt a 15 napos darts-őrület, vagyis kezdetét vette Londonban a 2016-os PDC-világbajnokság. Az első játéknapon négy mérkőzésre került sor, színpadra lépett többek között a regnáló bajnok Gary Anderson és a két éve döntőt játszó Peter Wright is.

A nyitónap programja az Andy Boulton-Per Laursen kvalifikációs meccsel indult, amely tökéletes felvezetése volt az estének. A színvonala bár nem volt az igazi, cserébe borzasztó izgalmasan alakult. Végig Laursen kezében volt a győzelem, de a főtáblára jutást érő nyilai célt tévesztettek, a világbajnoki újonc Boulton pedig ezt kihasználta.

A folytatásban egy walesi-északír csata következett – immáron az első fordulóban – a 31. kiemelt Jamie Lewis és Daryl Gurney között. Igazi kétesélyes harcnak ígérkezett, ennek megfelelően két játszma után döntetlenre álltak. A harmadik felvonás döntőnek bizonyult, Lewisnak esélye volt ellopni a szettet, de végül nem sikerült, ezek után pedig Gurney felszabadult játékkal húzta be a negyediket, és jutott 2013 után ismét a legjobb 32 közé.

Az általunk is a nap slágermeccseként beharangozott Peter Wright-Keegan Brown derbi nem hozta az elvárt szoros meccset. A junior világbajnok angol játékos mélyen tudása alatt teljesített, a tavalyelőtti döntős Wrighttól így egy erős közepes játék is elegendőnek bizonyult a 3-0-s sima továbbjutáshoz. Brown egyébként a nap legtöbb 180-as dobását mutatta be – holtversenyben Gurneyvel, mindketten öt maximumig jutottak, de még így is csak éppen 80 feletti átlaggal zárt, ez azért jól mutatja, hogy csak egy-egy körben volt képes megcsillogtatni a tudását. A harmadik szettben kezdte elkapni a fonalat, de a skót riválisának mindenre volt válasza, elég csak a mérkőzés végi 131-es kiszállóját említenünk. 

Az első játéknap a címvédő Gary Anderson mérkőzésével zárult, akinek ellenfele a selejtezőből továbbjutott Boulton volt. A Repülő Skót világbajnokhoz méltóan rögtön egy 11 nyilas leggel kezdett, majd ugyanennyi dobásra volt szüksége a következő körben is, ezzel pedig jelezte az angolnak, hogy mire számíthat. Anderson pillanatok alatt kétszettes előnyre tett szert, a nagy előny tudatában a harmadik szett kicsit szorosabban alakult, de túlóráznia nem kellett a címvédőnek. Honfitársához hasonlóan, Gary is 3-0-lal mutatkozott be, a statisztikusok pedig az ő neve mellé karcolhatták be a nap legmagasabb átlagát (99.55).

Az 1. nap eredménysora:

Andy Boulton-Per Laursen 2-1

Jamie Lewis-Daryl Gurney 1-3

Peter Wright-Keegan Brown 3-0

Gary Anderson-Andy Boulton 3-0

(hatharom.hu)

Related posts

Leave a Comment