You are here
Phil Taylor a sportág 16-szoros világbajnoka) (Fotó: pdc.tv) Hírek Sport 

Darts: Véget ért a PL alapszakasza, jön a középszakasz

Phil Taylor a sportág 16-szoros világbajnoka) (Fotó: pdc.tv)
Phil Taylor a sportág 16-szoros világbajnoka (Fotó: pdc.tv)

A 2015-ös darts Premier League 9. játéknapján véget ért az alapszakasz, így a 10 játékos közül 2-en nem folytathatták tovább, lássuk mi történt!

Sorozatban a negyedik győzelmét aratta Michael van Gerwen, aki végig vezetve, magabiztosan verte meg James Wade-et. A holland a meccs elején 3–0-ra elhúzott, ám az angol játékos egy 132-es kiszállónak is köszönhetően visszajött a brékhátrányból, és 4–3-ra szépített. A 2014-es világbajnok azonban a folytatásban ismét elvette az angol kezdését, utána pedig már nem engedte ki kezéből a győzelmet. Az alapszakaszt veretlenül az élen záró Van Gerwen három 180-ast dobott, míg a tizenegy kiszállójából hetet értékesített, ami 63.6 százalékos mutatónak felel meg.

A tabellán elfoglalt helyezések alapján Phil Taylor és Dave Chisnall vívta a játéknap rangadóját – de nem a legfontosabb találkozóját –, ám meglehetősen alacsony színvonalú mérkőzést játszottak a felek. Bár nem játszott jól, a tizenhatszoros világbajnok 4–2-es előnyre tett szert, ezt követően azonban Chisnall játéka feljavult, és sorozatban öt leget megnyerve 7–4-es győzelmet aratott. Az összecsapásról sokat elárul, hogy az első 180-asra a hetedik játékig kellett várni, a legutóbbi négy meccséből már a harmadikat elveszítő Taylor pedig csak 21 százalékban (19/4) dobta be a kiszállóit.

Az egyaránt újonc Stephen Bunting és Kim Huybrechts nem bírt egymással, a pontosztozkodás a belga játékos kiesését jelentette. Huybrechts remekül kezdett – három nullára és négy egyre is vezetett –, ám Bunting magához tért, és döntetlenre mentette a meccset. Az utolsó legben a Premier League sereghajtójának esélye volt lezárni a meccset – és életben tartani továbbjutási reményeit –, de nem tudott kiszállni dupla 14-ről, amit az angol játékos megbosszult.

A kétszeres világbajnok Adrian Lewis izgalmas találkozón 7–4-re legyőzte Peter Wrighot, ezzel biztossá tette a bennmaradását. A találkozón az egyetlen brék az angol nevéhez fűződött, aki 4–3-nál vette el a skót kezdését, az előnyét pedig végigvitte – még úgy is, hogy hat háromnál Wright 170-es kiszállóval maradt meccsben.

A végére a legjobbat! Izgalmasabb estéket is hozott már a Premier League, de a Gary Anderson–Raymond van Barneveld összecsapás vélhetően mindenkit kárpótolt a korábbi álmos „dobálózásért”.

Nem hiába, nagy volt a tét. A képlet egyszer volt a címvédő számára: ha veszít, nem marad esélye a középszakaszba kerülésre. Ennek fényében akár egyszerű is lehetett volna a meccs, Gary Anderson azonban nem adta könnyen a bőrét, és a száznyolcvanakat sorra dobva megizzasztotta holland ellenfelét.

Barneveld keze azonban nem remegett meg, végig százas átlag felett teljesített, 122-ről is könnyedén kiszállt, és végül ikszelt skót riválisával, így ő továbbjutott, Wright pedig búcsúzott.

A nyolc versenyben maradt játékos továbbviszi magával az eddig elért eredményeket, és a következő hét fordulóban ismét mindenki játszik mindenkivel.

A találkozókat hat játéknap bonyolítják le, vagyis minden héten lesz olyan játékos, aki két mérkőzést vív.

A középszakasz végeztével az első négy helyezett bejut a londoni Final Fourba, ahol a tabella első helyezettje a negyedikkel, míg a második a harmadikkal találkozik az elődöntőben. A döntőben értelemszerűen a két párharc győztesei lesznek érdekeltek.

Forrás: nso.hu

 1. Michael Van Gerwen  9  7  2  – 16
 2. Dave Chisnall  9  6  1  2 13
 3. Gary Anderson  9  6  1  2  13
 4. James Wade  9  3  3  3  9
 5. Phil Taylor  9  4  1  4  9
 6. Stephen Bunting  9  2  3  4  7
 7. Adrian Lewis  9  2 3  4  7
 8. Raymond van Barneveld  9  2  2  5  6

Related posts

Leave a Comment