You are here
l7SgDN9- Ajánló Film 

Deadpool ajánló

MARVEL –  Megint A Románc Van Előtérben Lényegében. Gondoltam, ennek a filmnek a bemutatását egy frappáns szójátékkal kellene elkezdeni, sajnos ez most nem sikerült. Kárpótolhatja az a tény, hogy a legújabb Marvel-film, vagyis a Deadpool viszont jól sikerült. Nézzük meg együtt, hogy miért.

l7SgDN9-

Ez a film az, aminek mondja magát. Nem akar se többet, se kevesebbet nyújtani, viszont amit megígért, azt teljesítette is. Elég elcsépeltnek és sablonosnak hangozhat, de igaz. A poénok ültek, jól voltak ütemezve, és többnyire csattantak is. Azt természetesen meg kell jegyezni, hogy csak akkor igazán élvezhető, ha valakit nem zavar az alpári beszédstílus, illetve tudja értékelni az altesti humort is. Akinek tetszett az előzetes, annak a film is fog. (Ha még nem láttad az előzetest, akkor alul megtekintheted.)

Ennek a filmnek van tanulsága, mégpedig az, hogy legyünk néha önkritikusak, ami pont a vicces elszólásokon, poénokon keresztül mutatkozik meg. Visszatérő elem a Marvel, és azon belül is az X-katonák szidalmazása, Deadpool – mint képregényhős – jelentéktelenségének hangsúlyozása, illetve Ryan Reynolds színészi játékának folyamatos becsmérlése. Hogy miért pont őt? Ennek a kérdésnek a megválaszolásához elegendő megnézni a szereposztást (no nem a film elején lévőt, arra még visszatérünk), hiszen Reynolds játssza Deadpool-t. Ugyan ez nem egy korszakalkotó filmművészeti újítás, hiszen már láttunk hasonlót, de ehhez a filmhez remekül illett ez a visszatérő poén. A másik tanulság valahol a szöges ellentéte az imént említettnek, hiszen azt mutatja meg a film, hogy próbáljuk meg elfogadni a külsőnket, hiszen a belső értékek sokkal fontosabbak.

Talán érdemes arról is beszélni, hogy milyen a film, mint moziélmény. Rögtön az elején megtudhatjuk, hogy kiknek is köszönhetjük ezt az alkotást, természetesen a maga kicsit nyers hangvételével, de ezt szükségesnek is tartom utólag, hiszen remekül megadta a filmnézés alaphangulatát.  Ezt követően szinte egyből az események közepén találja magát a néző, bár szerény véleményem szerint ekkor még kicsit csapkodó a film a vicces és agresszív jelenetek közepette. Utána viszont elbillen az egész a szórakoztatás irányába, noha az emberek néha úgy hullanak, mint a legyek, és a csapkodó jelleg is megszűnik, pedig többször is előre-hátra ugrál a film a történet idősíkján. Mint néző, ügyelned kell arra, hogy mikor szürcsölsz bele az üdítődbe, hiszen néha a legváratlanabb pillanatba jön egy olyan poén, amit nehéz nevetés nélkül megállni, úgyhogy csak óvatosan.

Külön magyarázatot érdemel a legelső mondatban elejtett játszadozás a szavakkal. A történet központi eleme ugyanis a már végtelenségig ismételt szál, azaz a hősnek meg kell menteni az általa szeretett nőt a gonosz markai közül. Ezt már rengetegszer láttuk korábban, de összességében még ez is működik, sőt!! A két felkiáltójel annak szól, hogy mindezt úgy oldotta meg, hogy egy pillanatra sem lett ömlengős a film, inkább egy picit a ló túloldalára esett át azáltal, hogy nem sokat tudtunk meg Deadpool párjáról. Talán elbírt volna a film még 5 percet tölteni azzal, hogy őt, illetve kettejük kapcsolatát kicsit jobban is megismerjük, de összességében így is rendben volt az egész.

Mindent egybevetve szerintem érdemes megnézni, megéri a mozijegy árát, ha önfeledt szórakozásra és kikapcsolódásra vágyik az ember. Senki se feledje, hogy ez egy Marvel-film, ami egyet jelent azzal, hogy a film végén, a stáblista után jön a már megszokott extra jelenet, érdemes megvárni!

Írta:

Agárdi László Lehel

Related posts

Leave a Comment