You are here
000 Sport 

Egy lépéssel közelebb a kupadöntőhöz a Bayern München

A Bayern München tegnap hozta a kötelezőt, és továbblépett a Német kupa következő fordulójába. A mérkőzés finoman szólva is messze volt egy nagy élményt hozó találkozótól, ám egyetlen momentumra így is évekig fogunk emlékezni.

0000A müncheniek összeállítása azt sugallta, hogy Pep Guardiola bizony komolyan veszi az egyenes kieséses szakaszok mérkőzései, hiszen hiába ül egy klasszisokkal jobb csapat padján, a körülményekhez képest bivalyerős kezdőt küldött pályára. (Ulreich bevetése helyett maradt Neuer a kapuban, és Rode vagy éppen Badstuber sem éppen ezen a meccsen kapta meg a lehetőséget, hogy visszaszerezzék helyüket a csapatban, Vidal viszont visszatért.
A vendégnél maximum az impozáns kinézetű Sailer kimaradása jelenthetett meglepetést, a kupában 2 gólig jutó Stroh-Engel a bajnoki gólképtelenségének köszönhette, hogy csak a padról szállt be.
0Fel tudok sorolni legalább fél tucat olyan 0:0-s meccset amin kiválóan szórakoztam, de tegnap hiába láttunk gólt is egyszerűen néhol fájdalmas volt nézni a 90 percet. Az első félidőben azért még láttuk, hogy a Bayern mindenképpen a rendes játékidőben szeretne túl lenni ezen az egész meccsen, és Lewandowski révén jött is 1-2 helyzet, ám ezek többnyire veszélytelennek minősültek.(Az egyik még a kapufán is csattant.) Kingsley Coman még úgy ahogyan próbálkozott némi kreativitást vinni a játékba, ám még az ő játéka is hemzsegett hibáktól.
Aztán a 40. percben Xabi Alonso kapott labdát a kaputól körülbelül 30 méter távolságra, és talán az év legszebb góljával vezetéshez juttatta a hazaiakat. Akkor még nem tudtuk, de ez is lett a mindent eldöntő gól.A második játékrészben a Darmstadt támadásai elhaltak a védelem által, a Bayern pedig tartotta az előnyét. Ekkor már egyre kevesebb helyzetet láttunk, viszont vendégrészről egyre több durvának minősíthető szabálytalanság is rontotta a meccs összképét.
A mérkőzés lefújása végül megkönnyebbülést jelentett valamennyi szurkolónak, és persze a Bayern játékosainak is.

00Ha a Bayern játékosát kellene egy hasonlattal illetni, azt mondanám tegnap ők voltak Guillermo Rigondeux a kubai bokszoló. (Korunk legalulértékeltebb bunyósáról van szó, mert unalmasnak tartják a meccseit.) Taktikailag a lehető legkevesebb gond volt a játékkal, az ellenfélnek gyakorlatilag esélye is alig volt bármire is, ám az összkép sajnos egy unalmas teljesítményt mutat, amely elég volt a győzelemhez. Bayern szurkolóként mindenesetre örülök, hogy már csak egyetlen meccs van a téli szünetig, ugyanis nem kétséges, hogy a sérüléshullám mellett, most már a mentális tényezőkkel is gondok vannak, hiszen a játékosok többsége nem igazán szakadt meg tegnap.

Hasonlóan az őszi bajnokihoz a Darmstadt most is igyekezett pariban lenni nagy nevű ellenfelével, ám még ott ténylegesen voltak lehetőségeik, most maximum felvillanásokról beszélhetünk. A vendégcsapat mindenesetre szépen helytállva esett ki, azt azonban senki ne gondolja, hogy egy picivel jobban játszva akár esélyük is lehetett volna Müllerék ellen. (Guardiola csapata szinte azonnal szintet lépett volna.)

A Bayern München játékosok teljesítményéről néhány szóban: Manuel Neuernek ezúttal alig kellett valamit csinálnia, Ulrerich jogosan érezheti úgy, hogy egy ilyen meccset akár ő is hozott volna ezen a színvonalon. Philipp Lahm egyértelműen a meccs embere nálam, megint erőn felül küzdött, és ami a lényeg, még a második félidőben is hajtott a nagyobb arányú sikerért. (Megint részt vett a támadásokban.) Rafinha is lelkes volt, és kihozta a maximumot magából, de Jerome Boateng is aktívabb volt, mint általában. Xabi Alonso olyan gólt lőtt, amelyet felvehetünk az Angliában szerzett dugókhoz, és szezonbeli első gólján túl is egész jól játszott, csakúgy, mint Arturo Vidal és Javi Martinez. (Bár a chilei 000ezúttal sem kapott túl sok időt a maga 66 percével,) Kimmichet sokan már most Krooshoz hasonlítják, maximum azzal a különbséggel, hogy őt már nem kell majd kölcsönadni, és bizony tegnap sem vallott szégyent. Kingsley Coman ellenben nehezen emlékeztetett mondjuk 4 héttel ezelőtti önmagára, ugyanis most úgy tűnt, hogy nemcsak a beadásokkal, de a labdakezeléssel is gondjai vannak a francia sztárjelöltnek. (Mindenestre nem ez alapján a meccs alapján növekszik a rajongótábora.)
Thomas Müller ezúttal szinte észrevehetetlen volt, és Lewandowski esetében is maximum az első félidős kapufáját tudom említeni, mint emlékezetes momentumot. A cserék közül Thiago ezúttal nem tudta megváltoztatni a játékot, Rode, valamint a megnyert klubvébé óta első, a csapat színeiben megvívott mérkőzésén játszó Jan Kirchhoff pedig alig néhány percet játszott csak a kupameccsen.

A Bayern München számára a Hannover elleni szombat délutáni meccsel ér véget az őszi szezon, a kupasorozat sorsolását ma este tartják, a következő forduló meccseit pedig február 9-10-én rendezik.

Related posts

Leave a Comment