You are here
superbowl Sport 

Egy lépéssel közelebb az NFL-hez

Minden év februárjában megrendezik Amerika legnézettebb sportrendezvényét a Super Bowlt.

A Super Bowl egy amerikaifutball-bajnokság a National Football League vagyis az NFL döntője. Értelstadiumemszerűen itt két csapat mérheti össze erejét a közel 100 perces meccsen. A döntő előtt és a félidőben nagyszabású showal szórakoztatják a közönséget. Kezdetben még csak helyi bandák léptek fel,de mára már olyan hírességek is, mint Justin Timberlake, Bruno Mars vagy Paul McCartney.

A Super Bowl az egyik legnézettebb műsorrá vált az évek során. Nem csak Amerikában, de már Magyarországon is teret hódított magának. Több ezer magyar szurkoló ül a TV előtt hajnalban és izgulja végig a meccset, ugyan melyik csapat nyeri el ebben az évben a Vince Lombardi-trófeát, ami egy 56 cm magas tojáslabdát ábrázol. Szerényen megjegyezném, hogy a 2015-ös összecsapást a Seatle ellen az én kedvenc csapatom, a Patriots nyerte. (Tényleg nem felvágásból.)

Mint már korábban említettem Magyarországon is egyre nagyobb a rajongótábora ennek a szép sportnak. Még szövetségünk is van a Magyar Ameriaki Futball Szövetség melynek 19 szövetségi tagja van. Eddigi legtöbb sikereket elért csapatunk a Buda
pest Wolves, akik nemzetközi pályákon is elég szép eredményeket érnek el.mesko1

Ha többet szeretnétek tudni az NFL-ről olvassátok el Meskó Zoltán könyvét, aki egyetlen magyarként megélhette a nagy amerikai álmot a Super Bowlt. Csak ajánlani tudom.

Related posts

Leave a Comment