You are here
Aigner Szilárd (1946-2016) (Fotó: borsonline.hu) Hírek 

Elhunyt Aigner Szilárd

Aigner Szilárd (1946-2016) (Fotó: borsonline.hu)
Aigner Szilárd (1946-2016) (Fotó: borsonline.hu)

Egy nappal 70. születésnapja után váratlanul elhunyt Aigner Szilárd az ország legismertebb meteorológusa – jelentette a HVG.

A feleségével közösen működtetett honlapon (eumet.hu) egy videóüzenet formájában búcsúztak az ismert meteorológustól, ebben ezt írták: „Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Aigner Szilárd június 6-án reggel váratlanul elhunyt. Szilárd egész élete a meteorológia körül forgott, minden napját az időjárás-előrejelzésnek szentelte.”

Aigner Szilárd 1946. június 5-én született Budapesten. Felesége Pártai Lucia szintén meteorológus, két gyermekük született.

1973-ban végzett az ELTE Természettudományi Karán, meteorológia-fizika szakon. 1973 és 1989 között az Országos Meteorológiai Szolgálat tudományos főmunkatársa volt, az előrejelző főosztálynak volt a vezetője, de dolgozott a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál is szakértőként, majd a European Weather Service előrejelző részlegét vezette.

A nézők több tv-csatornán is láthatták: mondott időjárás-előrejelzést a Magyar Televízióban, később az RTL Klubon és az ATV-n is, az MTV-n a Lapszemle műsorvezetője is volt. Az állami tévé meteorológusaként Magyar Televízió Nívódíjat, a tv-s időjósok közötti népszerűségi versenyen pedig Aranyszarvas-díjjal tüntették ki.

Televíziós korszakában védjegyévé vált a Derűs napot! köszönés, az egyik biztosítótársaság éppen a napokban indított kezdeményezésében nevével és az ikonikus köszöntéssel ígért napi időjárás-jelentést regisztrálóinak.

„Kedves kollégánk volt, nagyon sajnáljuk, hogy ezt a hírt kaptuk róla” – így búcsúzott Aignertől Kolosi Péter, az RTL Klub vezérigazgató-helyettese.

N.M

Related posts

Leave a Comment