You are here
Fotó: fociclub.hu Hírek Sport 

Először kapott ki hazai pályán az FC Bayern München

Fotó: fociclub.hu
Fotó: fociclub.hu

A Bayern München 2–0-ra kikapott otthon a Mönchengladbachtól a német labdarúgó-bajnokság élvonalának 26. fordulójában. Ez volt a bajorok első hazai veresége az idény során.

A sérüléséből felépülő Thiago Alcántarát az idény során először nevezte Pep Guardiola a Bayern München keretébe, ez volt nagyjából a mérkőzés egyetlen pozitívuma hazai szempontból. A Wolfsburg mainzi botlásának köszönhetően a bajorok 13 ponttal elhúzhattak volna egyetlen, valamennyire még veszélyes üldözőjüktől, ehelyett elszenvedték első hazai vereségüket a 2014–2015-ös idényben.

Arjen Robbent a 24. percben sérülés miatt le kellett cserélni – Thomas Müller állt be a helyére –, így a holland szélső már nem volt a pályán, amikor a brazil Raffael lapos lövését bevédte Manuel Neuer.

A Bayern a második félidőben is vérszegény teljesítményt nyújtott magához képest, a 77. percben pedig egy ellentámadás megpecsételte sorsát, ezúttal is Raffaelt ünnepelhették a vendégek.

A müncheniek 2014 áprilisa után vesztettek ismét hazai környezetben bajnokit. Akkor egy másik Borussia, a Dortmund verte meg őket 3–0-ra.

Bayern München–Borussia Mönchengladbach 0–2 (Raffael 30., 77.)

Forrás: nso.hu

Related posts

Leave a Comment