You are here
2 Sport 

Esélyt sem hagyott a Bayern München

A Bayern München tegnap is megmutatta, hogy mennyire is emelkedik ki az átlagos német csapatokkal szemben a jelenlegi mezőnyből. Az Augsburg esetében olyan csapatról beszélünk, amely a nemzetközi szinten sem könnyű ellenfél, és nem is állt rossz nevekből a rekordbajnok aktuális vendéglátója, ehhez képest Lewandowski és társai gyakorlatilag meg sem izzadtak WWK Arénában.

1Holger Badstuber kidőlése tovább növelte a sérült játékosok számát a Bayern keretében, így aztán Pep Guardiola immáron Alabát volt kénytelen jelölni középhátvédnek, valamint a súlyos sérülése után Juan Bernatot is beválogatta a kezdőcsapatba. A hazaiaknál kicsit látható volt, hogy a hét közben egy jóval fontosabb meccs vár majd az Augsburgra (ellenfelük a Liverpool), így aztán Markus Weinzierl néhány helyen tartalékos csapatot küldött pályára.

A meccset az Augsburg kezdte jobban, de a Neuer kapujára tartó kísérleteknek nagyobb volt a füstje, mint a lángja. A vendégek szép lassan kezdték átvenni a meccs irányítását, olyannyira, hogy a 10. perctől kezdve már maguk diktálták a tempót. Fölényük először a 15. percben mutatkozott meg, mikor is Robben-Müller-Lewandowski labdajáratás után a lengyel csatár kellemetlen lövése Hitz kapujában kötött ki. Innentől kezdve elvétve, de jöttek a Bayern rohamok, de Robben és Lewandowski is kaput tévesztett, Douglas Costa szabadrúgását pedig kifogta a hazaiak kapusa. A második félidőben az augsburgiak faultokkal próbálták megállítani ellenfelüket, ám Robben valamint Costa ellen ez nem volt ellenszer. (Más kérdés, hogy mindketten újfent hibáztak.) A 62. percben aztán minden eldőlt: Thiago Alcantara ugratta ki mesterien Lewandowskit, aki belőtte a második gólját. Egy Robben kapáslövés (amelyet Hitz védett) után úgy tűnt, hogy marad a 0:2-es eredmény, ám nem sokkal később Thomas Müller is meglőtte a maga gólját. Nem volt azonban még vége: Percekkel a lefújás előtt Bobadilla ment át a müncheni védelmen, és szépíteni tudott 1:3.

2Nem kell egyből ódákat zengeni a tegnapi Bayern teljesítményről, de tény, hogy erődemonstrációnak nem volt ez rossz mondjuk egy Juventus vagy egy Wolfsburg elleni meccs előtt. (Közben még azért ott lesz a Darmstadt elleni bajnoki.) A helyzet kihasználás ezúttal több, mint rendben van, a védelem a meccs 95 százalékában jól muzsikált, ráadásul Guardiola mesternek sem kellett kockáztatnia, a sérülésből felépülő Ribery vagy Tasci becserélésével.

Az Augsburg a müncheniek vezető góljáig próbálta elhitetni a híveivel, hogy nem ők fogják az alárendelt szerepét játszani, ám ez nem igazán sikerült. Amíg az év elején, méltó ellenfelei tudtak lenni nagyhírű ellenfelüknek, most leginkább csak a mérkőzés végén (Mikor már tényleg de koncentrált volt a Bayern védelem.) tudtak versenyre kelni Lahmék ellenében. A csapatból kiemelném Hitz kapust, aki bizonyította, hogy nem miatta nem sikerül megismételni a tavalyi brillírozást, de a góllövő Bobadilla sem szégyenkezhet, csakúgy, mint a figyelmet magára felhívó brazil középpályás Caiuby. Véleményem szerint kiesési gondjai továbbra sincsenek ennek a csapatnak, de ha a góllövés ilyen gyérül megy a támadóknak, könnyen az osztályozós helyen találhatják magukat.

4A Bayern München játékosok teljesítményéről néhány szóban: Manuel Neuernek ezúttal sem kellett megizzadnia a komplett mérkőzés során. Philipp Lahm a védelemi feladatok mellett ezúttal ismét jól segített be a középpályán, Joshua Kimmich pedig fiatal kora ellenére egyre magabiztosabban játszik hátul. (Hiba ide vagy oda.) A fogát elveszítő David Alaba egész jól teljesített középen, Juan Bernat viszont nem igazán tudta felmutatni azt a rá jellemző dinamizmust, amely miatt tavaly még alapember volt. Arturo Vidal számomra kissé érthetetlen tényező, ugyanis tegnap sem játszott gyengén, ám csereként beállva szinte mindig jobbat nyújt, mint mikor Guardiola alapemberként számol vele. Arjen Robbent néhányszor lehetett bírálni idén, mondván, hogy nem tesz meg mindent egy-egy labdáért, ám ez a tegnapi meccsre nem volt igaz, végig 100 százalékon pörgött. Douglas Costa megint egy fenevad módjára játszott, a szó nemesebbik értelmében , Thiago Alcantara pedig ismét kiemelkedő módon mozgatta a társait, mint játékmester. Thomas Müller 70 percig nem csinált gyakorlatilag semmi látványosat, hogy aztán az utolsó 20 perc leginkább róla szóljon, meglője a gólját, és befogja a magam fajta fanyalgó száját. 5Robert Lewandowski átvette a vezetést a góllövőlistán, és a dupláján túl is megint a meccs legjobbjának szerepét játszotta a lengyel támadó. Cserék: Rafinha önmagához képest roppant látványosan játszott, 35 perces szereplése így aztán emlékezetesre sikerült. Sebastian Rode apró játékideje alatt megint megküzdött minden labdáért, Kingsley Coman viszont nem tudott sokat hozzátenni a meccs érdemi részéhez.

A Bayern München legközelebb szombaton lép pályára, mikor is a Darmstadt látogat majd az Allianz Arénába.

Related posts

Leave a Comment