You are here
euróvíziós dalfesztivál Ajánló Tv 

Euróvíziós Dalfesztivál – Építsünk hidakat

A 2015-ös Eurovíziós Dalfesztivál lesz a 60. fesztivál. Ausztriában kerül majd megrendezésre, mert tavaly az osztrák Conchita Wurst Rise Like a Phoenix című dala lett az első helyezett. 1967 után másodszor ad helyezet a versenynek ez az ország.

Első elődöntő 2015május 19.
Második elődöntő 2015május 21.
Döntő 2015május 23.

Az első elődöntőt 2015. május 19-én, a második május 21-én, a döntő pedig május 23-án lesz majd látható.  Több város is jelezte, hogy szívesen részt vesznek a dalfesztivál rendezésében, de aztán 2014. augusztus 6-án hivatalossá volt, hogy Bécsben rendezik meg a verseny.

40 ország jelezte, hogy részt vesz a dalfesztiválon, többek között Ciprus és Szerbia is. Öt kihagyott év után visszatér Csehország. Ukrajna pedig debütálása óta most először nem fog részt venni.

Itt tekinthetitek meg a 40 résztvevő ország dalait:

Hazánkat Boggie fogja képviselni a Wars for Nothing című dallal.

2014. augusztus 6-án lett hivatalos, hogy a 2015-ös verseny az osztrák fővárosban, Bécsben található Wiener Stadthalle kerül megrendezésre. Melynek D-csarnoka 16 000 fő befogadására alkalmas.

euróvíziós dalfesztivál
wiwibloggs.com
euróvíziós dalfesztivál
www.music-news.at

A hivatalos mottó:  Building Bridges lett, azaz Építsünk hidakat.

A rendezők azt vették a fejükbe, hogy a rendezvény folyamán minimálisra csökkentsék a környezetszennyezést így ez első „zöld” verseny. Csak is zöld áramot fognak használni és újrahasznosított papírra nyomtatnak, a belépőjegyek egyúttal a bécsi tömegközlekedés eszközeire érvényes menetjegyként is használhatóak. Külön figyelmet fordítanak az akadálymenetesítésre, egyes fellépések jelnyelven és hangalámondással is közvetíthetőek lesznek.

Hamarosan hozzuk a további információkat 🙂

Forrás:

http://hu.wikipedia.org/wiki/2015-%C3%B6s_Eurov%C3%ADzi%C3%B3s_Dalfesztiv%C3%A1l

Related posts

Leave a Comment