You are here
Young sportswoman with pony tail drinking water on the bridge while resting from morning jogging. Egészség Life 

Ez történik, ha nem iszol elég vizet

Young sportswoman with pony tail drinking water on the bridge while resting from morning jogging.
Young sportswoman with pony tail drinking water on the bridge while resting from morning jogging.

Nem is gondoljuk, hogy mennyi bajunk lehet abból, ha nem isszuk meg az a vízmennyiséget, ami szükséges egy nap. Mutatunk 5 okot, amiért érdemesebb inkább vizet inni…
1. Rossz hangulat
Nem vicc: Vizsgálatok kimutatták, hogy az emberek, akik nagyon kevés vizet isznak, könnyebben kiborulnak nem bírják úgy a stresszes helyzetet!
2. Sokkal gyakrabban leszünk betegek

A fontos, hogy a nyálkahártya az orrban folyamatos nedvességet kapjon, ami véd a vírusoktól és baktériumoktól. A kevés folyadék bevitel miatt csökken a nedvesség tartalom és nem tudja megfelelően ellátni a feladatát.
3. Lelassul az ember

A vér nagy része víz a csökkent folyadékmennyiség miatt a keringés is lelassul és így az agyunk sem működik megfelelően.
4. Nehezíti a fogyást

A víz megtölti a gyomrot így nem érezzük, hogy éhesek vagyunk. A kalória égetés sem megfelelő, ha kevés vizet iszunk, mert lassul az anyagcsere is. Tehát, ha fogyni akarunk mindenképpen oda kell figyelni, hogy mennyit is iszunk.
5. Gyakoribbak lehetnek a húgyúti gyulladások

Hajlamosabb a szervezet a gyulladásokra, fertőzésekre és különböző betegségek. A vesekő is sokkal könnyebben kialakul, ha nem fogyasztunk elég folyadékok. Ezt mindenki tudja az előbb felsorolt dolgok sokkal kellemetlenebbek mint, hogy felemeljük a poharunkat.

Ha nem szeretitek a sima vizet mutatunk egy tippet, amit biztosan szívesebben megisztok:

 

Forrás:

http://www.bravo.de/das-passiert-wenn-du-nichtgenug-wasser-trinkst-369845.html

Related posts

Leave a Comment