You are here
a Hírek 

Fekete diktatúra Ajkán, avagy éljen a sajtószabadság.

A szocialista uralom Ajkán nem ismeri az esélyegyenlőség elvét. Úgy gondolják, hogy egy demokratikus országban csak annak van joga az előzetes engedélyük nélkül megjelenni a településen, akinek ők ezt megengedik.

Felmerül a kérdés az ajkai emberek meddig tűrik még meg a szocialista birodalom fellegvárában az egyoldalú hatalmi formát. Mikor dönt végre úgy Ajka, hogy leveti magáról az elnyomás láncát és teret ad a szabadságnak.

Az ajkai képviselő-testület többségét alkotó szocialista frakció a törvényi kötelezettségének eleget téve a város területén forgatható művészeti filmek forgatásáról, rendeletben csak az önkormányzat többségi tulajdonában lévő televíziónak adott állandó engedélyt.

A Fidesz frakció nevében Fülöp Zoltán önkormányzati képviselő kérte a testületet, hogy ezt a lehetőséget adja meg a város a másik televíziónak, az Info TV-nek. Ezt a többség nem fogadta el.
Az elfogadott rendelet értelmében csak a TV Ajka forgathat filmeket a város területén szabadon, egy kereskedelmi, közszolgálati vagy éppen amatőr filmes sem. Ehhez engedélyhez kell fordulni a város polgármesteréhez.

Az Info TV szerkesztősége szinte biztosra veszi, hogy ha ilyen kérelemmel fordul az illetékes személy felé, az el lesz utasítva. A város vezetés nem kívánatosnak tartja megjelenésünket a különféle rendezvényeken, átadásokon, sajtótájékoztatókon, amiket a szocialista frakció vezetője, annak tagja vagy éppen a polgármester tart. Ezekre a sajtóeseményekre stábunk soha nem kap meghívót! – olvashatjuk a televízió oldalán. http://www.info-tv.hu/?p=2808

Related posts

Leave a Comment