You are here
Pályabejárás a Hungaroringen (Fotó: vezess.hu) Hírek Sport 

Felavatták az újraaszfaltozott Hungaroringet

Pályabejárás a Hungaroringen (Fotó: vezess.hu)
Pályabejárás a Hungaroringen (Fotó: vezess.hu)

A Hungaroring harminc év után új aszfaltborítást kapott, amelyet csütörtökön nagy médiaérdeklődés közepette avattak fel. A kopóréteget (vagyis az aszfaltcsík felső 3-5 centiméterét) cserélték le az ősz óta zajló munkálatok során.

Az avatás előtti sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta, a felújításhoz több mint 500 millió forint saját forrást használt fel a cég. 5500 tonna aszfaltot fektettek le 57 ezer négyzetméteren.

“A munkálatokon százan dolgoztak, lekerült 7500 darab vízelvezető szegély, 2500 rázókődarab, a szegélykövet pedig 3962 méteren cserélték le” – részletezte az elvégzett munkát Gyulay, hozzátéve, hogy az elmúlt években többször tettek már ígéretet a felújításra.

“A Hungaroringet 2010-ben vette át az új menedzsment, és ugyan sok nehézséggel kellett szembenézni, az elmúlt öt évben négyszer nyereséges évet zárt a pálya üzemeltetője” – mondta Gyulay. Kiemelte, hogy az idén szeptemberre minden tartozását letudja majd a cég.

Az elnök-vezérigazgató arról is tájékoztatott, hogy az újraaszfaltozás csak egy része volt a felújításnak, a továbbiakat már állami segítséggel valósítják meg.

Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hangsúlyozta, hogy a Forma-1-es futam megrendezésére immár 2026-ig érvényes szerződés van, de ennek a pénzügyi feltételei a korábbiaknál sokkal jobbak. A 2017-es állami költségvetési tervezetben “jelentős forrást különítettek el” a Hungaroring további fejlesztésére.

A Hungaroring új aszfaltját a túraautó-világbajnokság (WTCC) magyarországi futamán próbálják ki élesben, a jövő hétvégén. Indul Michelisz Norbert immár gyári Honda-pilóta, illetve korábbi csapata, a Zengő Motorsport is.

(index.hu)

Related posts

Leave a Comment