You are here
Kensuke Miyazaki (Fotó: wvtm13.com) Bulvár Hírek 

Félrelépés miatt távozik a japán képviselő

Kensuke Miyazaki (Fotó: wvtm13.com)
Kensuke Miyazaki (Fotó: wvtm13.com)

A mai nap folyamán lemondott a japán parlamentben betöltött alsóházi tisztségéről, az a politikus, aki elsőként kérelmezte a képviselők közül az apasági szabadságot.

Kensuke Miyazaki azért kényszerült távozásra, mert több alkalommal is megcsalta akkor még terhes feleségét egy öltöztetőnővel.

Miyazaki januárban még azért került a címlapokra, mert a japán parlament tagjai közül elsőként kérelmezte azt, hogy apasági szabadságra szeretne menni, ezzel népszerűsíteni a különlegesnek mondható rendeletet, mely jelentős állami támogatást biztosít az apasági szabadság igénylőinek.

Most viszont azzal lepte meg a közvéleményt, hogy egy konferencián bevallotta, hogy többször is megcsalta terhes feleségét, egy öltöztetőnővel, aki modellként is tevékenykedik. A botrány miatt lemondott alsóházi mandátumáról és bocsánatot kért a támogatóktól és a feleségétől is.

A 35 éves Miyazaki így beszélt az esetről: “Egész életemben bánni fogom a bűnömet. Tudom, hogy ez a meggondolatlan cselekedet teljesen szemben áll az általam hirdetett értékekkel. Emiatt mély bocsánatomat fejezem ki, és lemondok a parlamenti képviselői pozíciómról.”

Még elmondta azt is, hogy az öltöztetőnővel három alkalommal találkozott, az egyik randevújukra azelőtt került sor, hogy Miyazaki felesége megszülte a gyermeküket.

N.M

Related posts

Leave a Comment