You are here
DSC_1308 Non-Stop Nagyvázsony 

Férfi- és női szerzetes közösségek mutatkoznak be Nagyvázsonyban.

Nagyvázsony Község Önkormányzatának kezdeményezésére férfi- és női szerzetes közösségek mutatkoznak be termékeikkel, kiadványaikkal idén nyáron a Balaton-felvidéki településen.

A Kinizsi Vár melletti téren, a július 19-22-i Hazajáró Napok alatt, illetve a július 21-29-i szomszédos Művészetek Völgye ideje alatt kerül megrendezésre a REND-s piac. A különleges vásárra érkezők nem csak a pálos, ciszterci, bencés és jezsuita közösségek kézműves produktumaival ismerkedhetnek meg, hanem a barátok illetve apácák koordinált jelenlétének valamint kiadványaiknak köszönhetően lehetőség lesz egy-egy rend életének megismerésére illetve beszélgetésekre is.

Mézek, lekvárok, szörpök, kézműves sörök és borok, likőrök, édességek, gyógynövény-termékek, ajándéktárgyak, emléktárgyak, kiadványok vására mellett tehát a kezdeményezés teret ad a várhatóan két nagy rendezvény alatt 15-20 ezer Nagyvázsonyba érkező turistának, vendégnek arra is, hogy bepillanthassanak a rendek életébe, lelkiségébe is.

Nagyvázsonyban a július 20-22-i hétvégén egyébként a Kinizsi Szövetség és a Prima Primissima-díjas, Magyar Örökség-díjas Hazajáró Magazin közös hétvégéje kerül megrendezésre végvári katonai bemutatókkal, végvári hagyományőrzők egész napos látványos programjai mellett. Fellép a programon több énekes közösség is, köztük a Felszállott a páva-díjas Pendely Leánykórus is, megrendezésre kerül az V. Várbál, július 22-én pedig a zenés szentmise után látványos toronyugrással emlékeznek meg a déli harangszóról, azaz a Nándorfehérvári Diadalról.

Az érdeklődőket Facebook eseményben is várják:

Related posts

Leave a Comment